Wat is een zit-sta-bureau?

Een zit-sta bureau is een, al dan niet elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau waaraan zowel zittend als staand kan worden gewerkt. Op die manier wordt er gezorgd voor een meer ergonomische verantwoorde werkplek.

Je ziet het steeds meer: volop aandacht op de werkvloer voor ergonomie in een inspirerende werkomgeving met dynamisch meubilair. Goed voor de mentale en fysieke fitheid van medewerkers en dus onderaan de streep goed voor ondernemingen. En daarbij is een zit-sta bureau een uitstekende investering. Door de afwisseling in houding wordt het risico op bijvoorbeeld obesitas, hart- en vaatziekten of andere ernstige ziekten verkleind en het bewegen helpt mee allerlei vervelende nek-, schouder-, en rugklachten te voorkomen.

Ergonomisch verantwoord

Moderne zit-sta bureaus zijn er in vele maten, uitvoeringen en prijsklassen, maar over het algemeen zijn ze sowieso allemaal verstelbaar op werkhoogtes tussen rond de 65 en 130 centimeter. Daarmee zijn ze ideaal om op een ergonomische verantwoorde manier zowel zittend als staand aan te werken. En een bijkomend voordeel: door de eenvoudige hoogteverstelling zijn ze ook zeer praktisch als er veel mensen met verschillende lengtes aan hetzelfde bureau moeten kunnen werken.

Bureaustoel

Bedenk wel goed dat een duur ergonomisch bureau weinig zin heeft als er tijdens de periode dat er zittend wordt gewerkt geen goede bureaustoel wordt gebruikt. En daar zijn zelfs allerlei ARBO-normen voor opgesteld. Deze richten zich met name op de maatvoering en instelbaarheid van de stoel. Ook stabiliteit en veiligheid is aandachtspunt waarbij bijvoorbeeld is vastgelegd dat de stoel met minimaal vijf punten op de grond moet staan. Andere zaken waar je in verband met het comfort op moet letten zijn een in hoogte instelbare rugleuning en zitting, een in diepte instelbaar zitvlak en in hoogte instelbare armleuningen.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.