Wat betekent WSPA?

WSPA betekent World Society for the Protection of Animals

De WSPA is in 1981 ontstaan uit de fusie tussen twee vergelijkbare organisaties voor het dierenwelzijn: WFPA (World Federation for the Protection of Animals) en de ISPA (International Society for the Protection of Animals). Het is een internationaal opererende organisatie die zich inzet voor het welzijn van dieren over de hele wereld. In Nederland telt de organisatie ongeveer 100.000 donateurs.De WSPA heeft de focus op gebieden waar weinig of helemaal geen maatregelen worden genomen om dieren te beschermen en heeft verschillende campagnes lopen voor het redden van verwaarloosde dieren en het bewustzijn van de mensen te verbeteren rondom dierenleed. Er zijn vier belangrijke peilers voor de WSPA:

  • Gezelschapsdieren: Verantwoordelijk huisdierbezit, humane opvang van zwerfdieren en het voorkomen van wreedheden.
  • CommerciĆ«le uitbuiting van wilde dieren: Het tegengaan van fokken, wreed behandelen en het doden van wilde dieren voor voedingsmiddelen of andere producten.
  • Dieren voor consumptie: Vee-industrie, lange-afstandstransporten en het slachten van dieren voor de consumptie.
  • Noodhulp aan dieren bij rampen: Zorg dragen voor dieren die lijden vanwege natuurlijke of door de mens veroorzaakte rampen en daarmee de bestaansmiddelen van de bevolking veilig stellen.

Meer informatie over deze organisatie en middelen om de WSPA te steunen zijn te vinden op de website van het WSPA.

WSPA’s hulp aan dieren in 2011Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.