Wat is wiet?

Wiet is een softdrug

Wiet is een softdrug die in Nederland onder gedoogbeleid verkocht mag worden. Wiet is afkomstig van hennepplant, soms ook wel bekent als de cannabisplant.
Wiet is simpelweg verkruimelde en gedroogde bloemtoppen en bladeren van deze plant. Deze kruimels worden verwerkt samen met tabak tot een joint sigaret. Maar het kan ook verwerkt worden in eten zoals in een spacecake of thee.
Online wiet kopen is steeds meer gebruikelijk aan het worden. In het verleden kon wiet alleen in een coffeeshop worden gekocht, of via illegale handel. Tegenwoordig is dat wel anders. Het is heel gemakkelijk om gewoon online wiet te kopen. Wel is het dan van belang om goed op te letten hoe je daarbij te werk gaat. Bijvoorbeeld de wijze van kopen, de aanbieder en de manier van bezorgen zijn belangrijk. Wanneer je dit op de juiste wijze aanpakt, dan kan er eigenlijk niets misgaan.

De aanbieder en werkwijze

Online wiet kopen is niet moeilijk voor de koper. Dat neemt niet weg dat er wel een bepaalde weg moet worden afgelegd. Je koopt eigenlijk niet direct de wiet. Je koopt een waardebon bij de aanbieder. Die kan daarmee bij een coffeeshop de wiet die je nodig hebt aanschaffen. Die wordt dan vervolgens verzonden naar het bezorgadres dat je hebt opgegeven. Waar je de middelen ook koopt, ze worden altijd anoniem verzonden. In sommige gevallen hebben de webshops ook eigen bezorgdiensten die de bestellingen rondrijden door het land.

Het betalen van de bestelling

De aanbieders die online wiet kopen mogelijk maken, kiezen vaak voor moderne vormen van betalingsverkeer. Dat betekent dus dat het bijvoorbeeld mogelijk is om met bitcoin te betalen. Daarnaast zijn vormen van internetbankieren goed mogelijk, zoals iDeal in Nederland of Bancontact voor Belgische kopers. Natuurlijk is een creditcard ook altijd een goede optie. In dat opzicht is het dus heel gemakkelijk geworden om direct online af te rekenen na het bestellen van de middelen. Dit is nodig om het kopen van de wiet direct te kunnen doen.

Niet geheel legaal

Het kopen van wiet online is niet geheel legaal. Er zijn immers regels gebonden aan de verkoop van wiet. In de coffeeshops wiet kopen is veel beter te controleren dan online. In dat opzicht voldoen de webshops dus niet aan de voorwaarden van het gedoogbeleid. Dat neemt niet weg dat er weinig controle op is. Dit betekent dus dat er veel webshops zijn die gewoon op een normale en veilige manier kunnen werken op deze manier. Daardoor is het bestellen dus ook gemakkelijk.Tags: , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.