Wat zijn werkschoenen?

Werkschoenen zijn schoenen voor het werk

Werkschoenen zijn in principe de schoenen die je aan hebt tijdens het werk. Met die omschrijving is zo goed als elke schoen natuurlijk een werkschoen: voor een badmeester zijn slippers werkschoenen, voor een verpleegster kom je al snel op Crocs uit en voor iemand die werkt in een sportwinkel zijn sneakers wellicht de beste werkschoenen. Dit is echter niet wat meestal bedoeld wordt met werkschoenen. Als men het heeft over werkschoenen, dan gaat het vaak over schoenen die een bepaalde bescherming en veiligheid met zich meebrengen. Er zijn verschillende branches die werken met bepaalde regels voor het schoeisel dat men draagt, vaak gaat het hierbij ook om Europese richtlijnen die gevolgd worden voor de veiligheid van de werknemers.

Er zijn daarom ook vele verschillende typen werkschoenen (die je allemaal kunt vinden op werkschoenenwinkel), die elk voor een ander doel gebruikt en gemaakt worden. Voor mensen die werken als stratenmaker of hovenier, of andere beroepen waarbij je veel moet knielen en hurken zijn er werkschoenen die wat lager zijn: je hebt hierbij veel bewegingsvrijheid zodat je zonder al te veel problemen je werk gewoon kunt uitvoeren. Voor mensen in de bouw, of een magazijn, de horeca of bijvoorbeeld de landbouw is vaak het advies om een wat hoger model werkschoen te gebruiken. Deze hogere modellen zij stevig waardoor ze veel steun geven, een bescherming voor de achillespees bieden, maar tegelijkertijd kan je de voet zelf minder makkelijk bewegen.

Verder zijn er natuurlijk ook bepaalde veiligheidseisen die vaak gesteld worden, voor de ene branche zal gelden dat een werkschoen antistatisch moet zijn, of een verstevigde neus moet hebben. Voor andere beroepsgroepen is het meer van belang dat de zool stevig en dik is zodat je zonder problemen in een spijker kunt trappen bijvoorbeeld. En werk je veel buiten of in de buurt van water, dan is het weer van belang dat water minder makkelijk de schoen binnen kan treden.

Naast deze eisen die je aan een werkschoen kan hebben, heb je natuurlijk altijd nog het belangrijke verschillen tussen dames schoenen en heren schoenen, want een baan kan dan misschien wel door zowel vrouwen als mannen gedaan worden, de voeten, het gebruik en de stijl die men wenst is natuurlijk wel anders.Tags: , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.