Wat is webhosting?

Webhosting is het aanbieden van ruimte op het web

De kans is vrij groot dat je ooit wel eens een keer de term ‘webhosting’ voorbij hebt zien komen, deze term komt veel voor bij internetbedrijven en andere hostingaanbieders. Nu weet alleen nog lang niet iedereen wat dit eigenlijk inhoudt. Webhosting staat voor het gebruiken van webruimte op een server voor het opslaan van gegevens, afbeeldingen, of andere content en scripts die noodzakelijk zijn voor een website. Een hostingbedrijf zal ervoor zorgen dat de volledige serverinfrastructuur klaar is voor gebruik en dat alle bezoekers zonder problemen de website kunnen bezoeken en bekijken.

Webhosting – het huren van webruimte

Eigenlijk kan je webhosting ook wel zien als een soort huur die je betaalt voor het onderbrengen van je site, je ‘huurt’ als het ware een plekje op de server. Groot voordeel is dat de servers van een hostingsbedrijf vaak veel beter zijn dan de servers die men thuis neer kan zetten. Je hebt daarnaast ook minder technische kennis nodig. Er zijn diverse soorten vormen van hosting waar je uit kunt kiezen. Je kunt op de eerste plaats kiezen tussen shared hosting of VPS. Bij gedeelde hosting ben je per maand veel minder geld kwijt, je deelt nu eenmaal de server met andere websites. Bij VPS maak je gebruik van een eigen virtuele server.

Snelheid is nummer één

Snelheid is natuurlijk ontzettend belangrijk als het op internetverkeer aankomt. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring en is belangrijk voor SEO. Bij kwalitatieve webhostingsbedrijven zal jouw website opgeslagen worden op SSD in plaats van HDD. Een groot voordeel van deze vorm van opslag is dat een website ontzettend snel zal draaien, hierdoor ondervinden de bezoekers minder vertraging wanneer zij een kijkje nemen bij jou op de site. Het blijkt dan ook dat websites die een hoge snelheid hebben vaak een veel langere bezoektijd weten neer te zetten dan websites die ontzettend traag zijn. Snelheid is dus wel degelijk nummer één op het gebied van websites.

Een sterke beveiliging

Goede webhosting kun je ook herkennen aan beveiligingsopties zoals gratis SSL. Door middel van deze beveiliging is jouw site voorzien van een SSL certificaat, hiermee wordt al het verkeer tussen de bezoeker en de website versleuteld verzonden. Dit zorgt er dan ook voor dat gevoelige gegevens geen risico meer lopen. Voor webshops is dit een echte must, zij krijgen nu eenmaal te maken met betaalverkeer wat wel op een veilige manier moet kunnen plaatsvinden.

Kijk even naar de prijs

Door het grote aanbod is het vandaag de dag een stuk eenvoudiger om snelle en goedkope webhosting te vinden die voldoet aan alle eisen die je maar mag stellen aan een hostingsbedrijf. Echter betekent dit niet dat je geen enkel onderzoek hoeft te doen naar een goede webhoster. De prijzen liggen sterk uiteen, het hangt dan ook volkomen af van wat je graag wilt bereiken met jouw website. Als je een kleine website hebt ben je voor €0,40 per maand al klaar. Mocht jouw site wat groter zijn dan zal het bedrag rond de enkele euro’s in de maand liggen. Een ontzettend goedkope manier dus om van al je website en serverproblemen af te zijn!Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.