Wat is Pokémon GO?

Pokémon Go is een spel op je telefoon

Pokémon GO is een augmented reality spel waarin de speler de Pokémons in de echte wereld kunnen zien. Je moet de beestjes verzamelen, dus moet je de deur uit om naar speciale plekken (Pokéstops) te gaan (dit zijn vaak standbeelden, gebouwen, opvallende objecten).
Pokémon is eigenlijk een soort afkorting van Pocket Monster (klein monster). Pokémon begon rond 1995 als een spel op de Gameboy en werd heel populair: het draaide om een fictieve wereld waarin overal kleine Pokémons rondliepen.

Het doel is om ze te verzamelen en daarna kun je ze bestuderen, trainen en vechten met de Pokémons. De slogan van Pokémon is dan ook: Gotta Catch ‘em All. Na het Gameboy succes kwamen er ook andere spellen met nieuwe werelden en nieuwe Pokémons, daarnaast kwam er ook een kaartspel uit waar je dus kaarten kon kopen (en ruilen) en waarmee je een rollenspel kon spelen.En 20 jaar later komt dus het 1e echte mobiele Pokémon spel uit voor de smartphone, en in theorie moet je ongeveer hetzelfde doen: rondlopen, Pokémons vangen en trainen. Het grote verschil is dat je bij Pokémon GO ook echt zelf moet rondlopen. Als je thuis lekker op de bank zit en je ziet een Pokémon buiten lopen, dan moet je toch echt zelf ook de deur uit. En kom je op straat een Pokémon tegen dan moet je die vangen, of bevechten met de Pokémons die je al hebt. Aan het begin kies je een tean (Rood, Blauw of Geel) en je moet zorgen dat jouw kleur/team het sterkste team van de Pokémon-wereld wordt. Pokémon GO is dus een heel interactief maar vooral ook actieve game: je moet rondlopen, en naar buiten toe.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.