Wat is The Cloud?

The Cloud is Cloud Computing

Cloud computing is de meest gangbare naam, vaak in de volksmond: the cloud genoemd. De Cloud is bij de meeste mensen onder de aandacht gekomen door Het Nieuwe Werken. De Cloud maakt het mogelijk voor meerdere mensen om thuis of onderweg te werken, het maakt niet meer uit waar iemand zich fysiek bevindt. Dit komt omdat veel documenten (en vaak ook software) online ergens beschikbaar zijn, en niet meer op het interne netwerk bij het bedrijf.
Het probleem met de cloud is dat er veel termen zijn die iedereen vaak net weer iets anders interpreteert. Er bestaat zoiets als Cloud Servers, Cloud Hosting, Clous Storage, etc. Wellicht is een voorbeeld het handigst om zaken duidelijker te maken. Vroeger werkte je bij een bedrijf en startte je een stukje software op (bijvoorbeeld MsExcel) en je opende een Excelsheet met je informatie van het netwerk en je ging daarmee aan de slag. De software stond op je desktop pc op het werk, en het Excelsheet was ook ergens op het netwerk te vinden. Vanuit huis kon je onmogelijk met je Mac bij de informatie komen.

Tegenwoordig zijn er heel veel stukken software beschikbaar die je online kunt raadplegen, of je het nu met een desktop pc bekijkt, of een mac, of met je telefoon. Met The Cloud wordt er bedoeld dat er software, of bestanden, of fotos ergens worden opgeslagen, buiten het bedrijf. Een goed voorbeeld voor de meeste mensen is een dienst als Flickr. Daarmee zet je ook je foto’s ergens neer, zodat andere mensen het kunnen bekijken.

What is cloudcomputing

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.