Wat is een ex?

Een ex is een vroegere partner

Een partner is iemand waar je veel van houdt, waarbij je altijd samen wilt zijn en waarmee je oud wilt zijn voor de meeste mensen. Voor andere is een relatie wat vluchtiger en komen en gaan ze als het uitkomt. Wanneer iemand waarmee je een relatie hebt gehad niet meer samen met je is, wordt dit ook wel je ex genoemd. Er bestaat een hele wetenschap achter waarom wij ons aangetrokken voelen tot bepaalde personen, waarbij alle situaties waarin wij ons met hen bevinden uiteindelijk ertoe leiden dat jij en jouw partner elkaar fantastisch vinden.

Maar op een gegeven moment kan een relatie breken en gaan jullie beiden een andere kant op in het leven. Wellicht dat jouw partner al snel een andere partner kiest, en dat jij dezelfde keuze maakt. Ook hier zit weer een volledige wetenschap achter. Maar als jij ondanks de breuk toch graag terug wilt naar jouw ex dan is het handig om te snappen wat hier precies achter zit.

Verliefdheid is simpelweg biologie

Er zit een hele wetenschap achter verliefdheid. Allereerst worden er allerlei stoffen aangemaakt wanneer we iemand ontmoeten waar we een biologische connectie mee voelen. Dit houdt in dat er talloze hormonen, waaronder serotonine en dopamine, worden aangemaakt wanneer je iemand ontmoet waar jij gevoelens voor creƫert.

Wanneer een relatie voorbij is, blijven deze hormonen wel bestaan maar zijn deze in een veel kleinere hoeveelheid aanwezig. Daardoor kun je dus ook niet langer verliefd zijn op iemand. Het kan daarom zijn dat jouw ex niet langer verliefd is, waardoor jouw ex dus ook de relatie heeft moeten verbreken.

Hoe krijg je dan jouw ex terug?

Wanneer je weet hoe de wetenschap hierachter werkt, is het ook een stuk gemakkelijker om te beseffen hoe je ervoor moet zorgen dat jij jouw ex weer terug kunt krijgen. Omdat jouw ex nu niet langer dezelfde hormonen voelt die zij langere tijd wel voelden, kan het zijn dat er in jouw leven bepaalde situaties zijn veranderd. Wellicht ben jij niet meer zo vrolijk als jij in het begin van de relatie was omdat jij op het werk meer stress ervaart.

Of wellicht zie jij er niet even fit uit als aan het begin van de relatie. Dit zijn gelukkig externe factoren die vrij gemakkelijk opgelost kunnen worden, waardoor jij dus ook gemakkelijker van deze situaties af kunt komen.

Zorg eerst voor jezelf, zorg dan dat jij gezien wordt

Het belangrijkste is dat jij eerst in jouw leven alle externe factoren oplost die ertoe hebben geleid dat jij een ander persoon bent. Dit doe jij niet voor jouw ex, maar simpelweg voor jezelf. Omdat jij jouw leven zo langzaam herstelt, heb jij meer tijd in jouw hoofd om na te denken of jij jouw ex wel echt terug wilt. Je kunt ook een test doen om te kijken of jij klaar bent om terug te gaan naar jouw ex.

Is dat inderdaad het geval, dan is het goed om te beseffen dat alles is gebaseerd op de genoemde hormonen. Jij moet dus gezien worden door jouw ex en tegelijkertijd die hormonen stimuleren. Zorg dat jij er goed uitziet, met een grote glimlach op jouw gezicht en zorg dat jij veel charisma hebt. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat deze hormonen weer worden aangemaakt bij jouw ex-partner, waardoor het een stuk gemakkelijker is om deze weer terug te krijgen.Tags: , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.