Wat betekent MTV?

MTV betekent Music TeleVision

MTV is een televisie netwerk dat in 1981 begon met een nieuw concept: het non-stop uitzenden van (muziek)videoclips. Het netwerk begon met het uitzenden van “Video killed the radio star” van de Buggles.
Vanaf de start was de zender populair en heeft het een belangrijke rol gespeeld voor de Westerse cultuur. Niet alleen op het gebied van muziek, maar ook op mode gebied en film gebied heeft MTV een belangrijke rol gespeeld. Inmiddels heeft MTV vele muziekstations (MTV Nederland, TMF, VH1, etc.), en de zender heeft steeds minder muziek, maar stapt over op muziek gerelateerde programma’s (reality shows van popsterren, animatie series). In deze tijden staat MTV nog steeds voor de jongeren cultuur, met roots in de muziek, maar niet alleen maar muziek. Bekijk de content van MTV op de website.

De start van MTV

MTV betekent Mobiel Toezicht Veiligheid

Mobiel Toezicht Veiligheid is een controletaak die bij de wet geregeld is. De controle is gericht op natuurlijke personen die vanuit een ander Schengenland naar Nederland reizen, en wordt uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee. De controle bestaat o.a. uit een check op correcte reisdocumenten, openstaande boetes of andere overtredingen en misdrijven. Het mobiele aspect bestaat uit het feit dat de controles steekproefsgewijs worden uitgevoerd met hulp van marechausseevoertuigen op wegen, in treinen, op het water en bij luchtverkeer. Voorheen betekende MTV Mobiel Toezicht Vreemdelingen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.