Wat betekent inbakeren?

Inbakeren betekent het van schouders tot voeten inwikkelen

Inbakeren houdt meer in dat het inwikkelen in een paar doeken, het kan namelijk niet los gezien worden het aloude ‘rust en regelmaat’ (voor baby’s is dit dus: slapen, voeden, wakker, slapen, voeden, etc.).
Inbakeren is een manier om het huilen van de baby te verminderen en meer (beter) te laten slapen (of andersom: een manier om beter te laten slapen waardoor het huilen minder wordt). Door middel van inbakeren valt de baby gemakkelijker in slaap, vaak is de slaap ook dieper en langer, hierdoor is de baby uitgeruster en kan dan met meer rust drinken, waardoor er weer minder last van krampjes is. Door het inwikkelen van voeten en schouders worden de bewegingen van de baby beperkt, zodat het zich makkelijker kan overgeven aan de slaap en zichzelf niet steeds wakker maakt door de bewegingen. In het verleden werd inbakering toegepast om een rechte rug te krijgen en stevige schouders. Wanneer is het nuttig om de baby in te bakeren?

  • als de baby moeite heeft om zelf in slaap te vallen
  • als de baby alleen maar hazenslaapjes doet
  • wanneer de baby snel overprikkeld raakt
  • wanneer de baby veel huilt zonder dat er een aanwijsbare oorzaak

Tegenwoordig zijn er ook speciale inbaker doeken te koop, maar ook worden door moeders nog steeds normale doeken gebruikt om in te bakeren.

Inbakeren met normale doeken

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.