Gemodificeerd zetmeel is verwerkt zetmeel
Gemodificeerd zetmeel is dus zetmeel waarvan de eigenschappen veranderd zijn door een chemische behandeling. De reden om dit te doen kan zijn om dat het dan beter te verwerken is, of omdat het een betere smaak geeft. Zetmeel is wordt gewonnen uit diverse planten (mais, tarwe, aardappel) en is 1 van de meest gegeten koolhydraten. Zetmeel wordt vaak gebruikt om een product dikker of smeuïger te maken, het meest bekende voorbeeld is maizena. Het nadeel is dat de verdikking pas optreed na verhitting, het werkt daarom niet goed in producten die niet goed tegen verhitting kunnen.
De industrie kan dus de structuur van zetmeel veranderen zodat het bijvoorbeeld ook goed werkt zonder verhitting.
Tags: aanpassen, appel, bekend, Chemisch, chemische, dik, dikke, dikker, eten, gegeten, gemodificeerd, gewonnen, industrie, koolhydraten, mais, meel, planten, product, ruikt, smaak, structuur, tarwe, verwerken, zetmeel
worden mensen daar ook dikker van
want ik merk dat ik na het gebruik hiervan flink ben aangekomen
Ik ben geen voedingsdeskundige, maar van zetmeel kan je aankomen volgens mij (en dan maakt het niet uit of het gemodificeerd is of niet). De kans bestaat dat chemische zetmeel wellicht slechter door het lichaam geaccepteerd wordt….en misschien daardoor eerder dikmakend is?