Wat betekent ERTMS?

ERTMS betekent European Rail Traffic Management System

Het ERTMS systeem is de Europese standaard voor de beïnvloeding van trein en spoorwegsein. Systemen die aan de standaard voldoen zijn onderling uitwisselbaar: een trein met apparatuur van fabrikant 1 kan overweg met railsapparatuur van fabrikant 2. De interne systemen verschillen van elkaar, wat een probleem veroorzaakte voor het grensoverschrijdende treinverkeer. ERTMS is in het leven geroepen om deze obstakels weg te nemen. De belangrijkste functies van het ERTMS:

  • Seingeving: het systeem geef rijtoestemmingen aan de treinen door (en die gelden tot een bepaald punt). De apparatuur in de trein controleert de maximum snelheid continu en geeft door wanneer er afgeremd moet worden. Als de trein het einde van de rijtoestemming nadert wordt er snelheid geminderd tot het moment van het eindpunt waarbij de snelheid 0 km/u zal zijn.
  • Treinbïnvloeding: Wanneer de trein harder rijdt dan toegestaan en de machinist/treinbestuurder reageert niet tijd, dan zal het ERTMS systeem ingrijpen en de trein tot stilstand brengen.

Het ERTMS is niet een fysiek product, maar een specificatie, hierdoor is het mogelijk dat ieder bedrijf ERTMS-apparatuur maakt waardoor concurrentie nog steeds mogelijk is.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.