Wat betekent DTP?

DTP betekent Desk Top Publishing

Het opmaken van pagina’s van een tijdschrift, boek, folder, etc. met behulp van de computer wordt DTP genoemd. Als je dit vertaald naar het Nederlands kom je ongeveer op ‘publiceren van het bureau’, wat dus eigenlijk betekent dat iedereen het zou kunnen doen. Met tools als Adobe InDesign en QuarkXpress is het inderdaad mogelijk om mooi en professioneel materiaal te maken.

DTP is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio

Difterie komt overal te wereld voor, maar de meeste landen hebben hier een vaccinatieprogrammma voor. Ook tetanus komt over de hele wereld voor. Polio komt in de westerse landen eigenlijk niet meer voor door de kwaliteit van de vaccinatieprogramma’s. Alle drie aandoeningen zijn te voorkomen door de DTP-vaccinatie (de meeste mensen die na 1950 geboren zijn hebben deze vaccinatie ontvangen door het Rijksvaccinatieprogramma. Difterie is een bacterie waarbij het ziektebeeld zeer wisselend kan zijn. Veel voorkomende symptomen zijn keelontsteking, koorts en ontstoken lymfeklieren. Difterie kan verlamming en ontsteking van de hartspier veroorzaken, wat tot een dodelijke afloop kan leiden. De tetanus bacterie verspreid zich via het bloed en tast het centrale zenuwstelsel aan. Hierdoor kan hevige spierkramp ontstaan.
Polio (poliomyelitis) wordt ook wel kinderverlamming genoemd en is een virusinfectie, alhoewel de naam kinderverlamming vaak gebruikt wordt, komt het ook voor bij volwassenen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.