Wat betekent CITO?

CITO betekent Centraal Instituut voor ToetsOntwikkeling

Voordat kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan wordt de basisschool doorlopen. Om te bepalen naar welk soort onderwijs een kind het best kan gaan, wordt in groep 8 een cito-toets gemaakt. Door middel van de cito-toets kan bepaald worden wat een kind tijdens de basisschooljaren geleerd heeft.
De cito-toets bestaat uit drie onderdelen: taal, rekenen en studievaardigheden. Daarnaast is er ook nog een (niet verplicht) onderdeel: wereldoriëntatie, omdat dit onderdeel niet verplicht is telt deze ook niet mee in de eindscore. De vragen in de toets zijn allemaal meerkeuzevragen. Het onderdeel taal bestaat uit: tekstbegrip, woordenschat en spelling. Het onderdeel rekenen bevat: procenten, breuken, geld, hoofdrekenen, maten, tijd en gewichten. Het onderdeel studievaardigheden betreft: kaartlezen, het gebruikmaken van informatiebronnen als een woordenboek, grafieken en het lezen van tabellen.

Cito wordt internationaal erkend als expert in het afnemen van examens en toetsen, het pakket aan diensten en producten voor het onderwijs is breed en richt zicht op moderne toetsvormen en volgsystemen. Cito voert haar taken uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in zowel binnen- als buitenland. Meer informatie over CITO is te vinden op de website.

Dinsdag begin van de CITO-toets

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. Suzanne 01/02/2011
  2. wietse 03/11/2015

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.