BYOD betekent Bring Your Own Device
Vroeger had je op het werk betere spullen (computers, telefoons) dan thuis, inmiddels zijn gadgets zo populair en toegankelijk dat het steeds vaker voorkomt dat mensen thuis nu betere (nieuwere) spullen hebben dan op het werk. Vandaar dat BYOD populair begint te worden, en er ook al bedrijven zijn die een beleid erop maken dat mensen hun eigen spullen meenemen. Als iemand met zijn eigen spullen beter of sneller werkt, dan heeft een baas er vaak geen problemen mee dat mensen hun eigen spullen meenemen, echter is het vaak lastig om financieel te compenseren voor de electronica die de mensen meenemen. Er zijn regelingen waarbij je als werkgever een deel van de aanschaf mag vergoeden, denk ook aan telewerk mogelijkheden, waarbij een medewerker een budget krijgt om de thuis werkplek in te richten. Recent onderzoek toont aan dat steeds meer werknemers de eigen smartphone gebruikt op de werkvloer, ook eigen laptops (en tablets) worden steeds vaker op de werkvloer gebruikt. De BYOD neemt de productiviteit toe (je werkt tenslotte op een device waarmee je zelf het prettigst werkt), voor de IT afdelingen is het vaak wel een probleem omdat er geen richtlijnen zijn voor (illegaal) geïnstalleerde software.
Tags: afdelingen, bedrijven, beleid, budget, BYOD, compenseren, computer, device, financiëel, financiel, gadget, gadgets, illegaal, laptop, laptops, medewerker, mogelijkheden, onderzoek, productiviteit, regelingen, richtlijnen, smartphone, sneller, software, tablet, telefoon, telewerk, thuis, toegankelijk, vergoeden, werkgever, werknemer, Werknemers, werkplek
Ook zal Byod zijn intrede doen in vele winkels en in horeca gelegenheden. Met QR code op de winkelschappen tot aan QR code op restaurant tafels kunnen klanten met hun eigen mobiele device nadere informatie krijgen over een bepaald product. Daarnaast biedt het de klant de mogelijkheid om zelf bestellingen te doen.
Een voorbeeld hiervan is de FourOrder module op Mobiel bestellen op een device