Wat betekent BBQ?

BBQ betekent Barbecue

Dat is op zich raar, want je zou BBC verwachten. Maar omdat het uitgesproken wordt met q is de afkorting BBQ geworden. Een barbecue is een voorwerp waarop men voedingsmiddelen kan bereiden (meestal vlees) door deze te roosteren (vaak ook grillen genoemd). Zodra de eerste zonnestralen voorbij komen krijgen de meeste mensen bbq-kriebels en gaan ze vrienden uitnodigen om gezellig samen te gaan barbecuen. Er zijn drie hoofdsoorten van BBQs:

  • Houtskool BBQ
    Hierbij wordt houtskool (briketten) verwarmd. Vaak wordt hierbij ook gebruik gemaakt van aanmaakblokjes om het vuur een goeie start te geven. Na een half uur is het rooster en de BBQ warm genoeg om te gebruiken.
  • Elektrische BBQ
    Een elektrische barbecue is binnen aan paar minuten warm genoeg om te gebruiken. Het nadeel is dat de BBQ behoorlijk wat stroom verbruikt, het voordeel is dat er door de constante warmte het eten snel bereid kan worden.
  • Gas BBQ
    De gas barbecue zet je aan door de gasfles aan te sluiten en daarna de ontstekingsknop in te drukken. Binnen een paar minuten is de bbq klaar voor gebruik. Groot voordeel van de gasbarbecue is dat vet via de gleuven van het rooster opgevangen wordt in een reservoir.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.