Wat is WA Beperkt Casco?

WA Beperkt Casco is een verzekeringstype

WA beperkt casco, wat was dat ook al weer?

In Nederland is het verplicht een autoverzekering te hebben. Dit zorgt ervoor dat de schade die wordt veroorzaakt met of bij jouw auto wordt verzekert. Een autoverzekering bestaat uit drie verschillende dekkingen. De goedkoopste maar ook de beperkte verzekering is de WA-verzekering. Dit wordt gevolgd door WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

Waarvoor ben ik verzekerd bij beperkt casco?

WA omvat de schade die gemaakt wordt bij derden. Dit kan door een botsing, wat ook wel tweezijdige schade genoemd. Beperkt casco omvat naast de WA ook schade die wordt veroorzaakt door: brand, diefstal, botsingen met dieren, ruitbreuk en natuurgeweld. Dit is dus de schade die ontstaat door derden bij jou, terwijl de WA verzekering alleen schade bij anderen dekt. Volledig casco omvat ook nog eens aanrijdingen, te water raken en alle andere ongelukken. Wil je deze autoverzekering afsluiten, dan ben je in principe voor alles verzekerd.

Past beperkt casco bij mij?

Door verzekeringsmaatschappijen wordt aangeraden een auto tussen de 6 en 10 jaar te verzekeren met beperkt casco. Echter, is jouw manier van rijden belangrijker. Ben je altijd veilig op de weg en kijk je altijd goed uit? Dan kan ook slechts een WA verzekering bij jou passen als je ervan uitgaat dat je geen schade rijdt.
Een reden om te kiezen voor een ruimere dekking kan te maken hebben doordat je veel schadevrije jaren hebt.Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.