Wat is een vroegtijdige ejaculatie?

Een vroegtijdige ejaculatie is een seksuele stoornis

Een vroegtijdige ejaculatie wordt in het Latijns ejaculatio praecox genoemd. Bij alle mannen komt vroegtijdig klaarkomen wel eens voor. Toch is het geen reden tot zorg. Bij ongeveer één op de vijf mannen zorgt vroegtijdig klaarkomen uiteindelijk voor een daadwerkelijk probleem.

Seks draait niet alleen om klaarkomen

Uiteraard draait het bij seks niet alleen om klaarkomen. Er is nog veel meer dat het aantrekkelijk maakt om seks te hebben. De meeste mannen komen na enkele minuten immers al klaar. Wanneer je minder snel wilt klaarkomen is het noodzakelijk om hier een aantal trucjes voor toe te passen.

Wanneer noemen we een ejaculatie vroegtijdig?

We spreken van een vroegtijdige ejaculatie wanneer iemand al binnen 1 minuut klaarkomt. Bij de meeste mannen duurt het rond de 5 minuten voor ze klaarkomen. Toch kan vroegtijdig klaarkomen voor problemen zorgen, zo kan het zo zijn dat seksueel contact op een gegeven moment vermeden wordt of kan vroegtijdig ejaculeren zelfs tot relatieproblemen leiden.

Primaire en secundaire premature ejaculatie

Wanneer we het over een ejaculatie hebben, praten we over een primaire en secundaire ejaculatie. Bij een primaire premature ejaculatie is het probleem er sinds de geboorte al. Is de premature ejaculatie een verworven probleem? Dan spreken we van een secundaire premature ejaculatie. In dit geval zijn er allerlei oorzaken die een rol spelen, er kan sprake zijn van een aandoening en het gebruik van medicijnen of psychologische effecten kunnen een rol spelen. Indien er sprake is van een secundaire premature ejaculatie, is er vaak iets aan te doen, met name als het om psychologische triggers gaat.

Methodes waarmee een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen is

Er zijn een aantal methodes waarmee je een vroegtijdige ejaculatie kunt voorkomen, drs. Chris Coster heeft het onder andere over methodes die ingaan op de psychologische invloeden van vroegtijdig ejaculeren:

In sommige gevallen is stress een veroorzaker, op dat moment kan het helpen om ontspanningsoefeningen te doen. Door voor het vrijen te mediteren is het mogelijk om ontspanning te vinden en jouw ejaculatie te beheersen. De tweede methode haalt de druk van de ketel, door eerst te masturberen duurt het langer voor je klaarkomt als je seks hebt. De laatste methode is geavanceerder en kost meer tijd: het trainen van de bekkenbodemspieren. Door jouw bekkenbodemspieren te trainen kun je jouw ejaculatie veel eenvoudiger onder controle krijgen en duurt het langer voor je klaarkomt.

volgens drs. Chris Coster van tesnelklaarkomen.nl.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.