Wat is een vr bril?

Een VR bril is een virtualrealitybril

Virtual Reality bestaat al zo’n 50 jaar, maar sinds kort maakt de VR bril zijn opmars en zit virtual reality echt in een stroomversnelling. Het begon zo’n 50 jaar geleden allemaal met het trainen van piloten, de trainingen waren basaal maar dienden hun doel goed. Ondertussen zijn deze trainingen veel verder ontwikkeld en wanen de piloten zich echt in een virtuele wereld. Toen in 2014 de Oculus Rift VR bril werd gelanceerd was het hek van de dam en ontketenende zich een revolutie.

Al snel begon Google met de ontwikkeling van een goedkoper alternatief de Google Cardboard, waardoor gebruikers op een budget manier virtual reality kunnen ervaren. Naast de vr headset ontwikkelde ze een app waarin je allerlei toffe ervaringen kunt ondergaan. Niet alleen Google ontwikkelde app’s, maar ook andere partijen begonnen op grote schaal games, apps en filmpjes te ontwikkelen. Google was niet de enige grote partij die zich mengde in de Virtual Reality strijd. Ook merken zoals, Razer,HTC in samenwerking met Valve en Sony begonnen aan de ontwikkeling van vr brillen.
Ondertussen ontwikkeld de Virtual Reality zich steeds verder en begonnen fabrikanten, 360 graden camera’s, professionele camera systemen, software voor 3d films, apps en games en heeft Sony Playstation de PSVR ontwikkeld. Je kunt dus een VR bril aansluiten op je console, waardoor de drempel voor hoge kwaliteit Virtual Reality ineens veel en veel lager komt te liggen.
Steeds vaker zie je dat fabrikanten ook augmented reality beginnen te mixen, hierdoor mix je de echte wereld met de digitale wereld. Het bijzondere hiervan is dat alles nog echt in de kinderschoenen staat en de komende jaren flink verder zal ontwikkelen. Hoe belangrijk de rol van VR uiteindelijk gaat zijn weten we niet precies, maar het lijkt erop dat het een enorm belangrijke rol gaat worden.Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.