Volkoren is een graanproduct
Volkoren kennen we vooral van volkorenbrood, volkorenbrood is gemaakt van 100% volkorenmeel. Aan de kleur van brood kun je niet zien of bruin brood volkoren is, soms is het gekleurd (met gekarameliseerde suiker of geroosterd moutmeel). Als er volkoren in de naam van het brood gebruikt is, weet je zeker dat het volkorenbrood is. Er is wetenschappelijke onderbouwing van het gunstige effect van het eten van volkoren producten t.o.v. het eten van witte graanproducten: het is dus gezonder om volkorenbrood te weten in plaats van witbrood. Bij het eten van 90 gram volkoren producten i.p.v. witte graanproducten zou een 25% lager risico op bepaalde hartziekten hebben. Ook voor een ziekte als diabetes heeft het positieve gevolgen. Volkoren graanproducten bevatten meer vezels, en dat is goed voor de darmwerking.
danastajic016
Tags: brood, bruin, darm, diabetes, gezond, goed, graanproduct, hartziekte, volkoren, volkorenbrood, volkorenmeel, wetenschappelijk, witte