Wat is Vliegtuigradar24?

Op Vliegtuigradar24 kun je live vluchten volgen

Op de website van Vliegtuigradar24 kun je live een vliegtuig of vlucht volgen. Op de voorpagina zie je een vliegtuig radar met als gebied Nederland. Echter kun je ook per vliegveld in Nederland en Europa alle vluchten volgen die je maar wil. Je zoomt eenvoudig in of uit op een bepaald gebied waarvan jij een vliegtuig wilt volgen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd welk vliegtuig er op dit moment boven je woning vliegt? Zoom in op je woonplaats en klik het vliegtuig aan. Op deze manier zie je welk type vliegtuig het is, waar het vandaan komt en waar het naar toe gaat.

Vlucht volgen Schiphol

De grootste luchthaven van Nederland is natuurlijk Schiphol. Jaarlijks vliegen er miljoenen mensen via deze luchthaven. Dit zijn niet alleen Nederlandse toeristen maar ook veel toeristen die op Schiphol een overstap maken op een andere vlucht. De vluchten van Schiphol zijn live te volgen via de aparte pagina die hiervoor ingericht is op Vliegtuigradar24. Zoom in op het vliegveld en je kunt de verschillende start- en landingsbanen zien liggen. Als je geen specifieke vlucht zoekt, is het ook gewoon leuk om te kijken wat er zoal opstijgt en landt.

Vluchten boven Europa

In de zomerperiode worden er dagelijks meer dan 30.000 vluchten in Europa uitgevoerd. Wereldwijd gaat dit over de 100.000 vluchten per dag. Deze vluchten zijn bijna allemaal te volgen via Vliegtuigradar24. Als je uitzoomt op de radar is het een indrukwekkend gezicht om al die vliegtuigen door elkaar heen te zien vliegen. Echter vliegen ze in werkelijkheid op veilige afstand van elkaar, maak je daar maar niet druk om. Vliegen is en blijft één van de veiligste methoden van transport. De kans is heel erg klein mocht er iets met je vliegtuig aan de hand zijn. Je kan met een gerust hard het vliegtuig in stappen. Heb je toch angst om te vliegen? Kijk dan eens een tijdje naar de start- en landingsbaan van bijvoorbeeld Schiphol. Je ziet dat alle vliegtuigen veilig landen en opstijgen. De luchtverkeersleiding heeft alles in de hand.

Luchtvaart neemt toe

Het is de verwachting dat de luchtvaart de komende jaren alleen maar toe gaat nemen. de CEO van Ryanair verwacht zelfs dat in de komende 10 jaar de luchtvaart gaat verdubbelen! Ondanks dat het slecht voor het milieu is gaan we dus nog lang niet minder vliegen. Het kan dus goed voorkomen dat ook jij binnenkort meer vliegtuigen boven je woonplaats voorbij ziet komen. Als je dan nieuwsgierig wordt weet je waar je moet zijn.Tags: , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.