Wat is vindbaarheid?

Vindbaarheid is een marketing term

Op het internet vind je tegenwoordig talloze websites. Het is dan ook niet echt lastig meer om de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent. Typ gewoon een aantal woorden in een zoekmachine in en je krijgt direct een groot aantal resultaten. Veel mensen kiezen doorgaans voor de bovenste resultaten. Waarom? Omdat zij geen moeite willen doen om verder te zoeken. Jij wilt dan ook op de eerste pagina van een zoekmachine komen met jouw site. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpen wij jou hier een handje bij. In onderstaande tekst vertellen wij jou namelijk hoe je de vindbaarheid van je site vergroot.

Schenk aandacht aan de teksten

Veel mensen zijn nog steeds van mening dat teksten alleen maar dienst doen als opvulling van een site. Dat is absoluut niet het geval. Teksten spelen namelijk een belangrijke rol in de vindbaarheid van jouw site. Een zoekmachine als Google scant jouw pagina namelijk regelmatig om te kijken wat voor een informatie erop staat. Voor het scannen worden robots ingezet. Je kunt deze robots hints geven om jouw vindbaarheid te vergroten. Hoe? Door belangrijke woorden op strategische plekken in de tekst te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kop, tussenkopjes en de eerste en de laatste zin.

Gebruik slechts één zoekwoord per pagina

Websites die bepaalde producten aanbieden, maken vaak de fout meerdere zoekwoorden per pagina te gebruiken. Dit is niet slim, want zo kun je natuurlijk nooit makkelijk gevonden worden op het internet. Richt je per pagina dan ook tot slechts één zoekwoord. Om de relevantie van dit zoekwoord te benadrukken, verwerk je deze ook in de meta-title en meta-description. Zo wordt het voor internetgebruikers direct duidelijk waar jouw website over gaat.

Maak reclame

Is jouw site net een paar dagen te vinden op het internet? Dan hoef je niet direct te verwachten dat er hordes websitebezoekers op af komen. Er zijn immers nog maar weinig mensen die op de hoogte zijn van het bestaan van jouw site. Waarschijnlijk weten alleen jouw vrienden, kennissen en familieleden ervan. Om ook anderen op de hoogte te brengen, is het verstandig reclame te maken. Dit kan via geprinte media, maar dan word je behoorlijk beperkt in je bereik. Het is daarom verstandiger om te adverteren via Facebook. Op deze manier bereik je direct een groot aantal mensen. Wanneer jij op de juiste manier adverteert, is de kans groot dat er binnenkort al heel wat meer bezoekers op jouw internetsite zijn.

Koop websiteverkeer

Heeft ook het adverteren niet veel zin? Dan kun je altijd nog websiteverkeer kopen. Dit kost je doorgaans redelijk wat geld, maar het is wel een effectieve manier om meer bezoekers te krijgen. Bij deze methode koop je als het ware websiteverkeer. Hiermee geef je de zoekmachines hints dat het behoorlijk druk is op jouw site. De kans is groot dat je zo hoger in de zoekmachines komt en je dus makkelijker gevonden wordt op het internet. Hierdoor komen er automatisch ook meer echte bezoekers naar jouw site. Heb jij nog geen ervaring met het kopen van websiteverkeer? Dan wil je hier waarschijnlijk niet direct veel geld in investeren. Logisch ook. Gelukkig kun jij ook voor weinig geld al websiteverkeer kopen. Koop verkeer eerst in beperkte mate en kijk hoe het loopt. Is het een succes? Dan kun je natuurlijk altijd nog besluiten om meer websiteverkeer te kopen.Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.