Wat is een videowall?

Een videowall is een muur met schermen

Een videowall is een muur die bewegend beeld kan afspelen, en jaren geleden waren dit eigenlijk een aantal grote televisies die een bepaald filmpje afspeelden. Daarna kwamen de multi-monitor opstellingen die meerdere beeldschermen hadden (of in sommige gevallen een videoprojector). Momenteel zijn er veel LCD-panelen die gebruikt worden of LED panelen. Net als met de huidige televisietoestellen zijn de schermen steeds dunner en hebben ze ook steeds minder randen, een belangrijk punt voor een mooie videowall natuurlijk.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en de beste producenten is het tegenwoordig mogelijk om vele schermen in de vorm die je zelf wilt hebben te maken, met een minimale rand: voor het oog lijkt het dus op 1 groot scherm. Hiervoor is het niet mogelijk om standaard monitoren te gebruik, deze schermen voor videowalls zijn gemaakt met de gedachte dat er bij langdurig gebruik ook gemakkelijk onderhoud gedaan kan worden. Veel schermen bevatten daarnaast ook al de hardware die benodigd is om te stapelen en speciale commandos die nodig zijn (alles uit- of aanzetten, het kalibreren als er 1 bepaald scherm vervangen is bijvoorbeeld). Het is natuurlijk ook mogelijk om een supergroot scherm aan te schaffen, ipv vele kleiner die aan elkaar gelinked zijn, maar in de praktijk is dit vele malen duurder. Er worden niet veel grote schermen gemaakt, dus zijn ze duurder in de aanschaf, de kleine schermen zijn veel interessanter om te produceren en ook goedkoper om te vervangen als er 1 kapot gaat.

Een videowall kan aangepast worden naar de eigen wens, dus het hoeft niet een rechthoek of vierkant te zijn, alhoewel dat wel het meest voorkomend is natuurlijk: op die manier kan je ook gewoon beeld op de videowall tonen. Heb je een speciale vorm, dan zul je ook wat meer moeite moeten doen om het juiste beeld hierop te tonen, zodat het er niet heel erg raar uit gaat zien.

Heb je interesse in het kopen van een videowall, neem dan eens een kijkje bij LedDisplayExpert. Dit bedrijf werkt met de beste producenten van de wereld en zijn ISO gecertificeerd: je bent dus verzekerd van een goed product dat de zwaarste tests heeft doorstaan.

Tags: , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.