Wat is verplicht op een bedrijfsstempel?

Wat is verplicht op een bedrijfsstempel?

Wil je een bedrijfsstempel laten maken of heb je er stempel nodig van je werkgever voor een officieel document? Dan wil je weten wat er op een bedrijfsstempel moet staan. Je vindt hier een opsomming van de gegevens, die op een bedrijfsstempel moeten staan, zodat het officieel is:

  • Bedrijfsnaam en logo
  • Rechtsvorm – B.V. of eenmanszaak
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer,
  • mailadres en website
  • KVK en btw-nummer


Een voorbeeld van een bedrijfsstempel vind je hier:
Wat is verplicht op een bedrijfsstempel? 1

Voorwaarden bedrijfsstempel

Het komt voor, dat een document pas officieel is als er een bedrijfsstempel op staat. Denk bijvoorbeeld aan een werkgeversverklaring. Soms heeft een werkgever deze niet in huis. Heb je dan een probleem? Ja helaas wel, het weglaten van een bedrijfsstempel is niet toegestaan. Je kunt het probleem wel oplossen door een aparte verklaring in te laten vullen door de werkgever, dat er geen bedrijfsstempel aanwezig is. Deze moet ondertekend worden door de werkgever.

Zelf een bedrijfsstempel maken

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een bedrijfsstempel te maken. Je kunt eenvoudig zelf een bedrijfsstempel maken online in drie stappen.

  • Maak een ontwerp voor je bedrijfsstempel. Het is ook mogelijk om een stempel online te ontwerpen en direct te bestellen.
  • Kies de vorm van je stempel;
  • Kies een inktkussen. En klaar is kees!

Werkgeversverklaring, intentieverklaring

Als je een huis wilt kopen en een hypotheek afsluit bij de bank, wordt er gevraagd naar een werkgeversverklaring. De geldverstrekker controleert op die manier wat het inkomen is en wat het overeengekomen dienstverband is. Het inkomen op de werkgeversverklaring moet overeenkomen met het inkomen op de loonstrook. Een officiƫle werkgeversverklaring moet voorzien worden van een bedrijfsstempel en een handtekening van de werkgever. Er zijn standaard templates te downloaden op internet, die alleen nog maar ingevuld, ondertekend en gestempeld dienen te worden. Voor werkgevers is het handig een bedrijfsstempel in huis te hebben voor officiƫle documenten.

Als je een tijdelijk contract hebt, heb je ook een intentieverklaring nodig. Dit is een onderdeel van de werkgeversverklaring. Met dit document laat de werkgever weten, dat hij de intentie heeft om jou in vaste dienst te nemen.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.