Wat betekent VA?

VA betekent Virtuele Assistent

Een virtuele assistent is vaak niet virtueel maar is een echte persoon, men spreekt enkel van een virtuele assistent omdat deze persoon niet bij je op kantoor zit. Een VA is ideaal voor een ZZPer die simpelweg niet toe komt aan bepaalde taken. Het hoofddoel van een virtuele assistent is de ondernemer te ontzorger zodat die niet langer bezig is met taken waar geen tijd voor is, of die veel tijd kosten. Door gebruik te maken van een VA kan de ondernemer doen waar hij goed in is: ondernemen, bedenken van nieuwe diensten en producten, doen wat die leuk vindt.

Tijd en geld besparen

Een grote valkuil bij veel (startende) ondernemers is dat ze teveel zelf willen doen, het is toch jouw baby dat bedrijf van je. Het inschakelen van een virtual assistant kan ervoor zorgen dat je taken en projecten tijdig en op een goede wijze worden uitgevoerd. Omdat er in deze tijden vele manieren zijn om op afstand te werken, is het mogelijk om heel veel werk uit handen tegeven en deze aan een VA toe te vertrouwen. Doordat een VA niet aanwezig is op locatie zijn er dus ook geen extra kosten voor een werkplek, apparatuur, reiskosten, etc.

Delegeren / uitbesteden

Met een VA in dienst kun je taken delegeren die je anders zelf zou moeten doen, denk bijvoorbeeld aan taken als: een mailinglist opschonen, uitnodigingen ontwerpen en versturen, presentaties voorbereiden, reserveringen maken, informatie verzamelen, leads en klanten opvolgen, redigeren van teksten, bestellen van kantoorartikelen, telefoon beantwoorden, de boekhouding in orde maken, etc. Het gaat er vooral om welke taken je uit handen wilt geven, en wat je zelf wilt blijven doen, maar een VA kan je eigenlijk beschouwen als een gewone medewerker, je zal hem of haar alleen niet zo vaak zien (natuurlijk is er via Skype, Facetime of andere middelen wel een mogelijkheid om elkaar te zien).

Afbeelding:
Lunatic_Asylum


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.