Wat zijn tuinkussens?

Tuinkussens zijn kussens voor de tuin

Eigenlijk zijn alle kussens die je kunt gebruiken in de tuin, tuinkussens. Je hoeft ze natuurlijk niet in de tuin te gebruiken, op het balkon is ook prima, en als je zou willen kun je ze ook binnenshuis gebruiken, maar in principe wordt bestempeld als tuinkussen als je de kussen kunt gebruiken buitenshuis. Tuinkussens hebben verschillende eigenschappen, maar de belangrijkste voor de meeste mensen is meestal het zit (of lig) comfort. Want als het zonnetje schijnt en je vanaf je balkon de verte in wilt kijken, of een leuk boek wilt lezen, dan is het wel fijn als je lekker kunt liggen.

Je kunt ook nieuwe tuinkussens nodig hebben omdat de oude versleten zijn, of dat ze gewoon niet meer passen bij je tuin: je wilt een ander fris kleurtje kiezen. Gelukkig kun je dan altijd terecht voor Tuinkussenshop: die heeft meer dan 25000 tuinkussens op voorraad. Hier kun je kiezen uit allerlei verschillende kleuren, maar ook uit verschillende designs en natuurlijk geschikt voor je type stoel.

En er zijn natuurlijk verschillende types stoelen voor in de tuin. Populair de laatste jaren zijn de loungesets. En je hebt loungesets met en zonder kussens, dus je kunt vervangende kussens kopen, maar ook als je set zonder kussen toch niet zo bevalt en wellicht wat hard aan voelt. Op die manier hoef je geen nieuw meubilair te kopen en heb je met enkel de aanschaf van kussens toch weer een lekker zittende set staan waar je een zomer lang van kunt genieten.

Veel tuinkussens zijn gemaakt van katoen: het voelt zacht aan en neemt vocht op, hierdoor is het geschikt om te gebruiken in je ligstoel en is het niet zo heel erg als er wat regen op komt. Steeds vaker zie je ook combinaties met polyester: dit is wat steviger en daardoor slijtvaster. Dit type kussens verkleuren ook niet zo snel door de zon, dus je kunt langer genieten van de gekozen kleur.
En heb je een horeca of andere gelegenheid waar je veel last hebt van slijtage dan moet je eens denken aan acryl of dralon tuinkussens: deze slijten nauwelijks en stoot water en vuil af dus makkelijk schoon te maken. Als laatste zijn er ook nog de textileen kussens: hiervan kun je zeggen dat ze weerbestendig zijn. Textileen kussens worden vaak geleverd bij loungesets: ze kunnen gewoon het hele jaar buiten blijven liggen.

Maar je hebt natuurlijk ook de kussens die er zijn voor de algemene aankleding, de sierkussens, daar kun je elke tuin of serre mee aankleden

Afbeelding:
Tuinkussenshop


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.