Wat betekent triple-play?

Triple play betekent Internet, TV en bellen

Bij triple-play gaat het erom dat je zowel internet, vast bellen en (interactieve) televisie bij één provider afneemt. Soms wordt het ook wel multiplay, 3-in-1, alles in 1 of een totaalpakket genoemd.
Inmiddels zijn er veel huishoudens die dit afnemen omdat het vaak goedkoper is om alles bij één aanbieder af te nemen in plaats van een los internetabonnement bij de ene provider en een tv-abonnement bij je kabelaanbieder. Bovendien wordt er vaak extra korting gegeven in de eerste paar maanden. Jaarlijks overstappen is in dat geval het meest voordelig.

Een triple-play pakket heeft als voordeel dat je slechts één factuur krijgt en je maar één aanspreekpunt hebt mocht er iets zijn. Bij een storing is dat uiteraard weer een nadeel. Dan kan het best zijn dat je niet kunt internetten, maar ook niet bellen of tv kijken.
Er zijn providers die triple-play aanbieden via ADSL of VDSL, maar ook via de kabel of glasvezel. Via al deze verbindingen zijn zowel internet, tv als vast bellen mogelijk. Het verschil zit hem voornamelijk in maximaal haalbare snelheid. Glasvezel is het snelst, kabel komt daarbij dicht in de buurt en VDSL is het traagst. Echter is VDSL doorgaans een stuk goedkoper dan de andere technieken. Goed vergelijken op een vergelijkingssite voor alles in 1 is daarom aan te raden.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.