Wat betekent SSL?

SSL betekent Secure Sockets Layer

SSL is het protocol dat veel gebruikt wordt voor online omgevingen waarbij je (persoonlijke) gegevens verstuurd. Het zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Deze verbinding verzekert dat alle gegevens die tussen de server en de browser worden verstuurd, geheim blijven voor anderen en niet gestolen of bewerkt kunnen worden. SSL wordt door miljoenen websites gebruikt om gegevens te beveiligen, en je kunt ze herkennen aan het slotje in de browser, en de https:// in de adresbalk van de browser. Om SSL te gebruiken is een SSL certificaat nodig, hierin is te zien wie de eigenaar van de website is, en wie het certificaat heeft afgegeven. Bezoekers van de website kunnen zo zien dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en dat kwaadwillenden dit niet kunnen afluisteren.

Sinds het ontstaan van het internet is er al cybercriminaliteit, maar waar ze aan het begin enkel nog grote bedrijven aanvielen maakt dat nu niet meer uit en is iedere website eigenaar een potentieel slachtoffer. Het is dus voor iedereen van belang om de website te beveiligen met een SSL certificaat. Daarnaast geeft zoekmachine Google tegenwoordig voorrang aan SSL websites boven sites die geen SSL hebben. Wil je ook een SSL certificaat voor je website, neem dan eens een kijkje bij Versio voor een beveiligde website.

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten die niet alleen verschillen in de prijs die ervoor betaald moet worden maar ook in wat de eindgebruiker uiteindelijk ziet. Bij een wat uitgebreider SSL certificaat ziet de gebruiker bijvoorbeeld ook de volledige bedrijfsnaam vermeld, zeker wanner het gaat om persoonlijk gegevens of bij financiële producten is het aan te raden om een wat uitgebreider certificaat te nemen. Voor een ‘huis tuin en keuken website’ is dat wellicht wat te overdreven. De installatie is per certificaat ook een klein beetje anders, je kunt ook begrijpen dat er bij een wat uitgebreider SSL certificaat er meer stappen zijn. Zo is het mogelijk dat er ook daadwerkelijke contronle plaatsvindt door de leverancier of u inderdaad wel bent wie u zegt dat u bent. Er kan een controle bij de KvK gedaan worden, er kan worden nagebeld of de bestelling juist is, etc.

Afbeelding:
Sean MacEntee


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.