Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat is document

Letterlijk betekent SSL ‘Secure Sockets Layer’. Dit is een beveiligde laag, die geplaatst wordt tussen server en jouw internet browser. De gegevens blijven op die manier beveiligd. De beveiligde verbinding wordt tot stand gebracht via poort 443, wat een https-protocol genereert. Als je geen beveiligde verbinding hebt, is het mogelijk dat vertrouwde gegevens, zoals bankgegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden, worden onderschept. Niemand wil dat, dus beveilig je verbinding en voorkom deze narigheid.

Vertrouwde gegevens beschermen

Servers communiceren continu met elkaar. Deze communicatie en vertrouwelijke gegevens kunnen worden onderschept en bekeken door anderen. Als er slechte intenties zijn en de gegevens worden misbruikt, zijn de gevolgen mogelijk schadelijk. Denk aan persoonlijke informatie, wachtwoorden of banktransacties. Je wilt niet dat deze informatie in verkeerde handen komt.

Hoe werkt een SSL-certificaat

Er wordt een proces tot stand gebracht, genaamd de “SSL-handshake”, die een veilige verbinding tussen een webserver en een browser creëert. Deze is niet zichtbaar voor de eindgebruiker. Er worden drie sleutels gebruikt om een symmetrische sessiesleutel te maken, die vervolgens wordt gebruikt om alle in-transit gegevens te versleutelen.

Kortgezegd is het een protocol, die de communicatie tussen computers voorziet van een onomkeerbare encryptie. Een encryptie is het coderen (versleutelen) van gegevens op basis van een bepaald algoritme. Op deze manier is het niet meer mogelijk communicatie te lezen en blijven vertrouwde gegevens beschermd.

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Waarom zou je een SSL-certificaat kopen? En levert dit wel iets op voor mijn webshop? Op beiden vragen is het antwoord volmondig JA! SSL-certificaten beschermen je vertrouwde gegevens, zoals bankgegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden, en nog vele andere soorten gegevens. Wist je dat Whatsapp berichten ook encrypted zijn? De vier voornaamste redenen om een SSL-certificaat aan te schaffen zijn:

  • Houdt gegevens veilig tussen servers
  • Verhoogt Google Rankings
  • Bouwt / verbetert het klantvertrouwen
  • Verbetert conversiepercentages

Geldigheidsduur van Certificaten

Een SSL-certificaat heeft vaak een geldigheidsduur van een of twee jaar. Als het certificaat is verlopen, worden bezoekers hierop geattendeerd. Het is verstandig het certificaat op tijd te verlengen. Er zijn een aantal webhosting partijen verlengen dit automatisch, waardoor de website altijd veilig bereikbaar is.

SSL certificaat valideren

Als je eigenaar bent van de domeinnaam of het bedrijf, dan moet je dat valideren voordat je een SSL certificaat ontvangt. Deze controles hebben het doet dat alleen de echte eigenaar een ssl-certificaat kan aanvragen. Dit wordt dus niet zomaar verstrekt. Dit kan gebeuren via de volgende controles: bedrijfsvalidatie, Domeinvalidatie, Whoisvalidatie, EV Documenten, Telefonische validatie.

Nu je weet wat SSL-certificaat betekent, ben je vast volledig overtuigd van het feit er een aan te schaffen. Veel succes ermee! En vergeet niet: je kunt altijd contact opnemen met je hosting partij om je hierbij te helpen.Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.