Wat is sim-only?

Sim-only is een los abonnement

Goedkoop bellen en besparen op de abonnementskosten van je smartphone is voor veel consumenten een hele uitdaging. In veel gevallen is de aanschaf van een sim only abonnement een uitkomst. Op die manier zijn de kosten beperkt tot de aanschaf van de simkaart en het bijbehorende abonnement. Er zijn echter meer voordelen die de aanschaf van een abonnement met een losse simkaart rendabel maken:

  • De kosten voor de smartphone zitten niet in de abonnementskosten verborgen
  • Je bent geheel vrij om de provider te kiezen die je wilt
  • Je hoeft geen duur abonnement af te sluiten om de aanschafkosten van een smartphone te verlagen

Wat is sim only

In principe is het niks anders dan een telefoonabonnement waarbij je alleen een simkaart koopt. Het is daarom aanzienlijk goedkoper dan een regulier abonnement waarbij je ook een smartphone ontvangt. De kosten voor de aanschaf van een smartphone zitten namelijk ‘verborgen’ in de abonnementskosten bij een gewoon abonnement. In veel gevallen krijg je, afhankelijk van het type abonnement een korting op de aanschaf van de smartphone. Nagenoeg elke telecom provider geeft je de keuze tussen het betalen van een eenmalige bijdrage voor de telefoon of een extra bijdrage. Deze extra bijdrage verhoogt dus de kosten van je abonnement.

Sim only: waar moet je op letten

Bij de aanschaf van een abonnement met een losse simkaart, betaal je dus niet voor de kosten van een smartphone. Je kunt dus zelf kiezen of je jouw huidige toestel wilt blijven gebruiken, of liever een los toestel koopt. In alle gevallen ben je goedkoper uit met de aanschaf van een losse simkaart. Overweeg je gebruik te maken van een abonnement met een losse simkaart, let er dan wel op dat je huidige toestel geen sim lock heeft. Dit houdt in dat je huidige toestel elke simkaart accepteert en dus niet gebonden is aan een provider. Koop je liever een nieuw toestel dan is deze altijd simlockvrij.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.