Wat zijn Silicone hydrogel lenzen?

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte lenzen

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte lenzen die het mogelijk maken om meer zuurstof door te laten naar het hoornvlies dan gewone zachte ( “hydrogel”) lenzen. In feite, silicone hydrogel lenzen laten wel tot vijf keer meer zuurstof door aan het hoornvlies dan de gewone hydrogel lenzen.
Hydrogel en silicone hydrogel lenzen zijn beide gemaakt van plastic die hard zijn wanneer droog, maar absorberen gemakkelijk water en worden zacht en gel achtig wanneer gehydrateerd.

Als je ooit een zachte of silicone hydrogel lens laat uitdrogen, weet je dat hij vervormd, hard en breekbaar wordt. Maar als je de lens voor een paar minuten weer vochtig maakt met behulp van lenzenvloeistof dan wordt de contactlens weer zacht en buigzaam. Sinds 2014 draagt al bijna 70 procent van de lenzendragers silicone hydrogel lenzen omdat deze lens ook vaak helpt tegen droge en rode ogen en zeer comfortabel aanvoelen in het oog Populaire merken van siliconen hydrogel lenzen zijn onder andere Acuvue Oasys (Vistakon), Air Optix Aqua (Alcon) Biofinity (Coopervision) en PureVision2 (Bausch + Lomb).

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.