Wat is een scrapbook?

Een scrapbook is een soort plakboek

Scrapbook is een plakboek met een reeks herinneringen. Scrapbooking begint meestal met het verzamelen van foto’s, knipsels, tickets, briefjes en andere kleine items – die hij of zij voor de toekomst wil bewaren.

Wanneer maak je een scrapbook?

De zomer komt ten einde, een heleboel foto’s verder, maar eigenlijk blijven deze foto’s bij de meeste mensen gewoon op de telefoon staan. Vroeger werden er minder foto’s gemaakt en de foto’s die dan werden gemaakt kwamen dan in een ‘ouderwets’ plakboek terecht. Met een hoop stiften, kleuren en verschillend papier een boek fabriceren voor later. Een zogeheten ‘scrapbook’. Nu kan je met je telefoon 10 keer klikken en heb je honderden foto’s aan het einde van je vakantie. Een kleine moeite om deze te laten afdrukken en een mooi scrapbook hiervan te maken. Benieuwd geworden? Een aantal tips om een scrapbook samen te stellen lees je hieronder.

Hoe maak je een scrapbook?

Je start als het ware met een fotoalbum maken. Hoe gaat dat in zijn werk? Je begint met het uitzoeken van de foto’s waarvan je graag een scrapbook wilt maken. Dit kun je online doen door deze foto’s eenvoudig te selecteren vanuit je telefoon, tablet of laptop en zelfs vanuit Facebook en Instagram. Naast dat je online een scrapbook kunt maken, kun je dit natuurlijk ook op papier doen. Het is een geweldige manier om zowel alle mooie en dierbare herinneringen te bewaren en daarnaast ook je creativiteit te gebruiken.

Formaat

Voor het maken van scrapbooks zijn een aantal formaten. Je kan kiezen voor A4, dit is vaak de goedkoopste keuze als je dit zowel in de winkel aanschaft en als je online een scrapbook wilt maken. Naast het A4 formaat kan je ook kiezen voor 30×30. Een voordeel aan dit formaat is dat er meer foto’s op een pagina passen en voor dit formaat tegenwoordig steeds meer decoratieve achtergrondvellen verkrijgbaar zijn. Als we kijken naar de speciale formaten zijn er eigenlijk in een heleboel maten scrapbooks verkrijgbaar. Je kan kiezen voor een kleine zakformaat om een speciale gebeurtenis vast te leggen tot een groot boek voor op de salontafel.

Versiering

Bij het versieren van je papieren scrapbook heb je een aantal items nodig, namelijk een goede schaar, lijm en karton. Voor de versiering kan je denken aan markeerstiften, oude plaatjes uit ansichtkaarten en diverse studs/bloemen etc. Ga hiervoor naar de Action of naar een speciaalzaak. Voor het online versieren van je scrapbook heb je scrapbook items. Deze zogeheten stickers kunnen op elke pagina en op elke gewenste plek worden toegepast. Met keuze uit meer dan 700 verschillende scrapbook items zorg jij ervoor dat je plakboek er fantastisch uitziet. Ga jij voor een papieren scrapbook of een online variant? Veel knutselplezier!Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.