Wat is een roldeurkast?

Een roldeurkast is een type kast

De roldeurkast is een kantoormeubel dat binnen heel wat bedrijven te zien is. Het is een erg praktische en ruime kast waar vooral veel papierwerk in wordt geordend en opgeborgen. Er is veel ruimte voor ordners en hangmappen en de kast is voorzien van twee kunststof roldeuren. Daarnaast kun je eenvoudig bij de inhoud van de kast komen omdat je de kastdeuren niet hoeft open te slaan, maar deze enkel hoeft open te rollen. En mochten er privacygevoelige documenten in de kast opgeborgen worden, dan is het mogelijk de kast met het slot af te sluiten.

Ga je je nieuwe kantoorpand inrichten?

Vooral voor beginnende bedrijven is het belangrijk te kijken naar goede kantoormeubelen. De uitstraling en het interieur moeten passen bij de visie die je met je bedrijf wil uitstralen. Voor de klant is het ook prettig te zien dat je op een goede manier met de binnengekomen documenten omgaat. Een goede roldeurkast is een echte eyecatcher op kantoor en zo kan je bij een goede archiefkasten-shop terecht om een nieuw interieur samen te stellen.

Verschillende soorten en modellen

Er zijn heel wat aanbieders van roldeurkasten op internet te vinden. Ook is het mogelijk tweedehands modellen aan te schaffen. Al is het wel aan te raden niet te besparen op zo’n kast aangezien de kwaliteit van een tweedehandsmodel achterhaald kan zijn. Het zou zonde zijn wanneer je kast binnen een paar jaar alweer naar het grofvuil kan. De nieuwe exemplaren zijn vaak in verschillende kleuren leverbaar, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan zwart, lichtgrijs, krijtwit, zilver, beige, antraciet of oxfordblauw.

Interieurspecialist

Mocht je erg twijfelen over de uitstraling van je kantoor dan kan een interieurspecialist helpen. Samen met jou kijkt hij of zij naar jouw wensen en ideeën. De kleuren, de beschikbare ruimte binnen het bedrijf en de lichtval worden meegenomen in een 3d-tekening. Op die manier wordt de beleving van het interieur nog beter in kaart gebracht. Wanneer beide partijen het eens zijn, wordt het idee verder uitgewerkt.

Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.