Wat is een reanimatiepop?

Een reanimatiepop is een reanimatie oefenpop

Dagelijks kunnen we zelf en anderen in gevaar komen. Een persoon kan raar ten val zijn gekomen of zich ergens ernstig in verslikken. Op dat moment is het van belang dat deze persoon indien de situatie zich aandient kan worden gereanimeerd. Reanimeren kan een leven redden. Bij verschillende EHBO en BHV cursussen zal dan ook reanimatie les op de planning staan. Daarvoor wordt niet geoefend op een echt persoon maar op een reanimatiepop.

Wat is een reanimatie pop?

Een reanimatiepop is een speciale pop welke gemaakt is om het reanimeren op te oefenen. Reanimatie poppen zijn er in verschillende soorten, van volwassen mensen tot kleine baby poppen. Een reanimatiepop heeft de zelfde anatomie als een mens en dezelfde kenmerken waarop de modernste reanimatie tactieken kunnen worden toegepast. De babypop komt vaak ik z’n geheel terwijl de volwassen poppen met alleen de romp maar ook het gehele lichaam kunnen worden besteld. Per instelling kan er een keuze worden gemaakt voor een reanimatiepop. Wanneer er op een volwassen pop wordt geoefend is het dus maar net de vraag welke pop voor de reanimatiecursus is aangeschaft.

Hoe werkt een reanimatie pop?

Een reanimatiepop heeft de anatomie van een menselijk lichaam. De borstkas van de pop heeft een specifieke stijfheid, met de juiste kinlift openen de luchtwegen zich en ook vaak is er gedacht aan de hygiƫne om besmettingen van gebruikers van de pop te voorkomen. Bepaalde poppen komen ook met software waardoor oefeningen extra makkelijk zijn om na te doen. Een pop helpt mensen welke willen leren reanimeren te laten beleven hoe het is om een echt persoon te reanimeren. De poppen voldoen aan de BLS eisen, de Basic Life Support. Bij het reanimeren komt ook de borstkas van de pop omhoog waardoor de oefenpop dezelfde kenmerken, kijk-luister-voel, als een mens vertoont. Op reanimatiepoppen kan ook een Aed(-trainer) aangesloten worden om het gebruik van aed te oefenen.Tags: , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.