Een pizzarette is een mini pizza oven
Een pizzarette is een mini-steenoven die je op tafel zet (net als een gourmetstel of een steengrill) en waar je zelf een mini-pizza kunt maken. Je kunt in de pizzarette 4 pizza’s maken (of 6 als je de grotere versie hebt) en na een minuut of 7 is je pizza klaar. Net als met gourmetten zorg je ervoor dat alle benodigdheden op tafel staan: kaas, tomatensaus, salami, paprika, en natuurlijk pizzadeeg. Je kunt pizzadeeg kant en klaar kopen maar zelf maken is nog leuker (en soms ook lekkerder). Beleg je pizza met tomatensaus en je favoriete ingrediënten en als laatste geraspte kaas. Laat rond de rand wat ruimte over zodat er een knapperige korst kan ontstaan. Kijk uit dat je niet teveel op de pizza plaatst, tijdens het bakken kan dit er vanaf aflopen en dan verbrandt het in de oven. Schuif de pizza met de spatel in de opening en wacht een minuut of 7 (een en ander is afhankelijk van het beleg en het aantal pizza’s dat tegelijkertijd gebakken wordt). Na afloop kunt je alles schoonmaken met een sopje (wel eerst laten afkoelen). Net als met gourmetten is het verstandig om water, wijn en frisdrank niet te dicht bij de Pizzarette te plaatsen want het kan behoorlijk warm worden.
Tags: bakken, gebakken, geraspte, gourmet, korst, pizza, pizzarette, pizzaretten, recept, Recepten, tafel