Wat is een pedicure?

Een pedicure is een voetverzorger

Een pedicure is een persoon die zich, meestal als werk, bezighoudt met voetverzorging in de breedste zin van het woord. Tegelijkertijd wordt het woord pedicure ook weleens gebruikt voor de behandeling van de voeten op zich. Voor de behandeling van de voeten is pedicurebehandeling eigenlijk een beter term.

Wat doet een pedicure

Een pedicure behandelt voeten op allerlei manieren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een medisch pedicure en een niet-medische pedicure. Een medisch pedicure houdt zich vooral bezig met specifieke medische kwalen en heeft bepaalde diploma’s behaald om aan te tonen dat hij of zij op de hoogte is van bepaalde behandeltechnieken. Sommige medisch pedicures voeren daarnaast ook cosmetische behandelingen uit.

Er zijn ook pedicures die zich enkel en alleen bezighouden met behandelingen die niet medisch van aard zijn. Je kunt daarbij denken aan het knippen en veilen van nagels, het verwijderen van eelt en cosmetische behandelingen zoals nagels lakken.

Pedicure vs. Manicure

Een pedicure behandelt voeten in een pedicuresalon en een manicure behandelt handen in een nagelsalon of nagelstudio. Hoewel er een verschil bestaat tussen de behandeling van voeten en de behandeling van nagels bieden veel pedicures ook manicure behandelingen aan en bieden veel nagelstylisten ook pedicurebehandelingen aan. Het gaat dan vooral om cosmetische behandelingen. Moet je een bepaalde medische behandeling ondergaan? Kies dan voor een medisch pedicure.

Hoe vind ik een pedicure?

In Nederland zijn meer dan 10.000 pedicures actief. Het is dus relatief eenvoudig om een pedicure in de buurt te vinden. Maak gebruik van het internet, zoek naar telefoonnummers in de telefoongids of kijk op Pedicure.nl. Op deze website vind je een overzicht van duizenden pedicures die actief zijn in Nederland. De meeste pedicures verstrekken niet alleen hun NAW-gegevens, contactgegevens en telefoonnummer, maar ook specialisaties, zodat je precies weet welke pedicure je kunt benaderen voor specifieke (medische) behandelingen. Met behulp van reviews en beoordelingen van andere bezoekers kun je gemakkelijk een gewenste pedicure uitkiezen. Kom je er niet uit? Dan kun je ook je huisarts vragen om advies. De huisarts heeft een breed netwerk met daarin onder andere (medisch) pedicures.Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.