Wat is een pangolin?

Een pangolin een is schubdier

De pangolin lijkt het meest gestroopte zoogdier te wereld te zijn: 100.000 pangolins per jaar worden er gestroopt. De pangolin is het enige zoogdier dat volledig met schubben is bedekt, het heeft een dunne tong die net zo lang is als zijn eigenlijk lichaam. Het beest komt voor in Afrika en Zuid-Azië en is de nog enige levende familie uit de orde der schubdierachtigen. De schubben liggen als een soort dakpannen over het lichaam, en enkel de buik en de binnenkant van de armen zijn niet bedekt. De pangolin heeft geen tanden, het voedsel (vooral mieren en termieten) wordt vermalen in de maag. De schubben zijn zo goed als ondoordringbaar (een leeuw krijgt het niet doorgebeten) en gemaakt van keratine.



Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.