Wat is een obligatiefonds?

Een obligatiefonds is een fond met verschillende obligaties


Het woord obligatie kan gedefinieerd worden als een verhandelbaar schuldbewijs. Een obligatie maakt deel uit van een grotere lening. In ruil voor het geld, dat je inlegt, krijg je rente terug en uiteindelijk het gehele inlegbedrag retour. Voorbeelden van leningen, die middels obligaties een financieringstekort aanvullen, zijn de staatsleningen. Ook bedragen die je aan je bank geeft tegen rentevergoeding zijn feitelijk als obligaties te bestempelen: de kasbons. In het bedrijfsleven zijn obligaties ook een bekende term, voor specifieke investeringen of terugbetaling van schulden.

En dan het obligatiefonds

Met één enkele obligatie vorm je een afhankelijkheid van één enkele schuldenaar. Risicospreiding leidt tot de mogelijke keuze voor een obligatiefonds: een verzameling van meerdere obligaties. Een obligatiefonds kan gezien worden als een dergelijke verzameling: een beleggingsfonds dat belegt in obligaties.

Rendement voor jou

Op de vraag hoe een obligatiefonds voor jou rendement kan bieden als belegger het volgende. Rentebetaling is een vanzelfsprekende factor. Uitgevers van de verschillende obligaties verplichten zich om rente te betalen over het ingelegde bedrag. Wanneer deze bij elkaar opgeteld worden, worden ze verdeeld onder de verschillende houders van het obligatiefonds. Een andere belangrijke factor die winst kan genereren is onder andere de waardestijging door dalingen en stijgingen van de vaste rente in de markt. Bedenk wel dat je pas de eindvervaldag volledige zekerheid hebt van terugbetaling van je inleg. Vóór die tijd heb je altijd kans op fluctuaties.

De vastgoed obligatiefondsen

Wanneer je naar een interessante investeringsoptie zoekt, zijn er diverse opties. Naast de logica en bekende risicocalculaties moet je ook naar je persoonlijke gevoel luisteren. Vastgoed obligatiefondsen kunnen een interessante optie zijn. De vraag naar huurwoningen in ons land is enorm. Vandaar dat veel obligatiefondsen hun projecten richten op de woningmarkt en individuele beleggers aanspreken.
Het obligatiefonds koopt bepaalde huizen en appartementen om deze vervolgens te verhuren. Jij kunt als partner investeren om te beleggen in deze fondsen. Investeren in vastgoed is hiermee een investering met social impact: een betaalbare huurwoning beschikbaar stellen voor mensen die het hard nodig hebben & jij profiteert van gunstige rentepercentages.Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.