Wat is een muizenplaag?

Een muizenplaag is overlast van muizen

Een muizenplaag zorgt voor grote ergernissen bij woningbezitters. Wanneer spreken we echter van een muizenplaag? Zijn twee muizen al een muizenplaag, bijvoorbeeld? In dit artikel beschrijven we de definitie van een muizenplaag. Houd er rekening mee dat muizenplagen niet alleen binnen woningen voorkomen. Ook boeren kunnen op hun landerijen te maken krijgen met een muizenplaag, waarbij de kans op schade aan de gewassen bijzonder groot is. Reden genoeg om de muizen al in een vroeg stadium te laten bestrijden.

Definitie en het ontstaan van een muizenplaag

Normaliter wordt van een muizenplaag gesproken, als het gebruik van losse muizenvallen nauwelijks effect heeft. Bij een muizenplaag is het zodoende steeds lastiger om de muizen zonder professionele hulp te bestrijden. Dit kan in een kleine woning om een gezelschap van 20 muizen gaan en in een grotere woning bijvoorbeeld om 30 of zelfs 40 muizen. Het is algemeen bekend dat muizen in grote groepen leven en zich vaak gezamenlijk verstoppen tegen bedreigingen. Dit kunnen mensen zijn, maar ook andere diersoorten.

Een groot gevaar van muizen is hun hoge voortplantingssnelheid. Dit maakt dat een paar muizen in huis al snel kunnen resulteren in een ware muizenplaag. Door de muizen direct na het opmerken hiervan te bestrijden, kan een muizenplaag vaak nog voorkomen worden.

Professionele hulp inschakelen bij een muizenplaag

Wanneer u last denkt te hebben van een muizenplaag in huis, kunt u professionele hulp inschakelen. Ongediertebestrijders kunnen de muizen voor u bestrijden, om te voorkomen dat zij zich verder voortplanten. Professionele ongediertebestrijdingsdiensten hebben vaak verschillende hulpmiddelen, die de bestrijding van muizen relatief eenvoudig maken. Het gaat hierbij om middelen die u niet bij een super- of bouwmarkt kunt kopen. Het gebruik van muizengif wordt afgeraden. Uw huisdieren of andere dieren zou het vergif als voedsel kunnen zien en hierdoor ernstig ziek worden.

Meer weten over de bestrijding van muizen en het oplossen van een muizenplaag? Klik hier om tips van een professionele ongediertebestrijder te lezen.

Afbeelding:
Kapa65 / Pixabay


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.