Wat is modafinil?

Modafinil is een geneesmiddel

Modafinil, ook bekend als Provigil of Modalert, is een geneesmiddel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld en voorgeschreven tegen overmatige slaperigheid en narcolepsie. Sinds de ontdekking werd duidelijk dat Modafinil naast het wakker houden ook interessante bijwerkingen heeft. Bij proefpersonen bleek het namelijk concentratie en alertheid te verhogen, het geheugen te verbeteren, cognitie te verbeteren, reactievermogen te verlagen en ook motivatie om taken af te ronden te verhogen.

Deze effecten hebben Modafinil vandaag de dag erg populair gemaakt voor mensen die hun cognitieve functie willen stimuleren, zogenaamd als “Smart Drug” of “Nootropic”. Studenten gebruiken het om urenlang geconcentreerd te kunnen studeren voor tentamens en mensen met een complexe baan gebruiken het om de hele dag door scherp te zijn.

Omdat Modafinil in staat is slaperigheid en moeheid te onderdrukken blijkt het ook zeer geschikt te zijn voor mensen die voor hun werk veel moeten reizen en vaak te maken hebben met een jetlag, of jonge ouders die korte nachten te verduren hebben en de dag erna op kantoor de concentratie erbij moeten houden.

De reden waarom Modafinil in de categorie ‘smart drugs’ zo populair is geworden is omdat er veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan die bevestigen dat het ook echt de concentratie en focus verbetert. Ook laten deze onderzoeken zien dat de bijwerkingen mild zijn en dat er weinig risico is op verslaving. In Nederland is Modafinil verkrijgbaar bij ModafinilSupply.

Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.