Wat is een messenrol?

Een messenrol is een rol met messen

Een messenrol (ook wel een messentas of messenmap genoemd) is een manier om je messen veilig op te bergen zonder dat het al te veel ruimte in neemt. Een goede kok of messen verzamelaar is natuurlijk zuinig op de belangrijke messen, en als je naar een andere locatie moet dan smijt je die niet zomaar in de achterbak van je auto: nee, je gebruikt dan bijvoorbeeld een messenrol.

Een messenrol is vaak gemaakt van leer en je kunt er een aantal messen in kwijt (vaak is dit tussen de 3 en de 10), afhankelijk van wat voor messenrol je hebt natuurlijk. De basis is eigenlijk heel simpel: je hebt een stuk leer met daarin een aantal vakjes. In deze vakjes kun je dan je messen plaatsen, maar in de praktijk zie je ook dat mensen er andere keukenzaken in stoppen. Als je een barbecue fanaat bent heb je daar natuurlijk je barbecue spullen in en loop je de hele zomer met je messenrol op je schouder. Niet elke messenrol is overigens geschikt hiervoor, sommige werken het best voor messen, en je moet ook geen twee tools in 1 vakje stoppen hiermee beschadig je niet alleen je messenrol, maar ook je mes.

Je hoeft natuurlijk niet elk vakje te gebruiken, heb je een grote messenrol, maar eigenlijk maar 3 messen die je altijd gebruikt, dan stop je enkel die er, rol je hem op en dan heb je op een compacte manier toch je messen bij je. Natuurlijk is de messenrol niet enkel een bescherming voor je messen, het is ook een bescherming voor de tas waar je de rol in stopt, of voor andere mensen als je hem bij je draagt: door het dikke, stevige leer komt er niet zomaar een mespunt naar buiten steken.

De mensen van Witloft maken handgemaakte leren messenrollen, schorten, tassen en andere zaken die de professionele thuiskok of grillmaster zeker kan waarderen.

Afbeelding:
Witloft


Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.