Wat is een meldcode?

Een meldcode is een 4 cijferige code

De meldcode is een combinatie van 4 cijfers die gelijk zijn aan de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van de auto. Deze meldcode staat vermeld aan de binnenkant van je portier (of onder de motorkap) en staat ook op je kentekenbewijs deel 1B (of je kentekencard). De meldcode heb je nodig om bijvoorbeeld een autoverzekering af te kunnen sluiten, hij is nodig om de autoverzekering aan te melden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Een auto wordt bij het RDW aangemeld met kenteken en meldcode, ook de controle of een auto is verzekerd gaat op deze manier. Wanneer een auto op je naam staat en is aangemeld kun je bij het RDW inloggen met je DigiD en op die manier je meldcode achterhalen (handig als je auto verderop geparkeerd staat maar je wel de auto wilt overschrijven of als je hem nodig hebt om een verzekering over te sluiten). De meldcode in combinatie met het kenteken is uniek en zijn bedoeld om fraude te voorkomen (vooral met tennaam stellingen van een verzekering).

Vaak is het zo dat je een paar dagen voordat je de auto gaat ophalen (bij een dealer of particuliere verkoper) je al weet dat je een auto gaat ophalen. En aangezien je pas de weg op mag als je verzekerd bent is het verstandig om een verzekering van te voren aan te vragen. Je bent dan niet altijd op de hoogte van de meldcode en sommige verzekeraars staan dan ook toe om meet een 0000 meldcode vroegtijdig de verzekering aan te vragen (met de verplichting om zo snel mogelijk de juiste code door te geven).
Ben je op deze pagina gekomen omdat je bezig bent met het uitzoeken van een nieuwe autoverzekering, neem dan eens een kijkje bij UnitedConsumers autoverzekeringen voor een goedkope autoverzekering.Tags: , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.