Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal

Magnesium is een universeel mineraal. Het is het negende meest voorkomende element in het universum en wordt gevormd in grote, ouder wordende sterren. Het is zo’n elementaire stof voor het leven dat het tevens wordt aangetroffen in de aarde, zee, planten, dieren en in mensen. Ons fysieke lichaam heeft magnesium nodig om goed te kunnen functioneren.

We kunnen magnesium binnen krijgen via onbewerkte voeding, maar wie veel voeding eet die door de voedingsindustrie wordt gemaakt, zou wel eens baat kunnen hebben bij een kwalitatief goed magnesium supplement.

Ongeveer 60% van de magnesium die zich in het lichaam bevindt, zit in de botten. De rest bevindt zich in spieren, zachte weefsels en vloeistoffen. In feite bevat elke cel in uw lichaam magnesium en heeft de cel het mineraal nodig om goed te kunnen functioneren. Een van de belangrijkste taken van magnesium is als enzymatische ‘cofactor’ of ‘moleculaire helper bij de biochemische activiteiten die 24/7 in ons lichaam worden uitgevoerd door enzymen.

Waar is magnesium allemaal goed voor?

  • Het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels;
  • Het speelt een rol bij de botaanmaak en aan het behoud van sterke botten;
  • Het is belangrijk voor (sterke) tanden;
  • Het helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit;
  • Het ondersteunt een normale spierwerking;
  • Het van belang voor het zenuwstelsel;
  • Het is goed voor het geheugen, de leerprestatie en een goede geestelijke balans;
  • Het ondersteunt de energiestofwisseling;
  • Het draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Net zoals magnesium vele rollen vervuld in ons lichaam, zijn er ook veel verschillende soorten magnesium beschikbaar en dan ook nog eens in verschillende hoeveelheden per capsule. Het is daarom belangrijk eerst goed voor uzelf vast te stellen waarom u een magnesium supplement wilt gebruiken.

Welke soorten magnesium zijn er?

Magnesium Citraat
Magnesium citraat is het magnesiumzout van citroenzuur. Dit is een goed opneembare vorm van magnesium. Het brengt de spieren tot rust, en het is een goede magnesium soort om te gebruiken na een training of een middag wandelen. Het kan meerdere voordelen hebben om deze magnesium te kopen, omdat het ook kan worden gebruikt om geestelijk te ontspannen en om goed te slapen

Magnesium Bisglycinaat (met taurine)
Verschillende studies laten zien dat magnesium-bisglycinaat een van de best opneembare vormen is die u kunt nemen. Magnesium bisglycinaat is gebonden aan het aminozuur glycine, wat wil zeggen dat het een aminozuurchelaat is. Hierdoor wordt het gemakkelijk opgenomen. Deze vorm van magnesium wordt door de meeste mensen bijzonder goed verdragen en ook goed opgenomen in het lichaam. Net als de citraatvorm ondersteunt magnesium-bisglycinaat de hersenfunctie en helpt bij het leren, de gemoedstoestand en slapen.

Magnesium L-threonate
Magnesium l-threonate wordt goed opgenomen in de hersenen. Deze ‘next generation’ vorm van magnesium kan worden ingezet bij leren en/of voor de geheugenfunctie.

Magnesium Malaat 1000 mg (met appelzuur)
Magnesium malaat draagt bij aan het vrijkomen van energie. Daarom neemt u het beste in de in de ochtend in en zeker niet voor het slapen. Het bevat tevens appelzuur, dat helpt bij het aanmaken van energie in de cellen. Ook ondersteunt het de spieren door bepaalde gedeeltes in het lichaam te laten ontspannen. Vermoeide mensen die wat extra energie kunnen gebruiken, zijn vaak zeer tevreden over de werking van de magnesium malaat tabletten.

Calcium Magnesium
Deze vorm van magnesium is bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige maag. Het is de ideale formule voor mensen die dagelijks een aanvulling van de mineralen calcium en magnesium wensen en is goed voor spieren, tanden en botten.

Magnesium Compleet
Voor mensen die graag in één keer gebruik maken van de voordelen die verschillende magnesiumvormen bieden, is er de formule ‘Magnesium Compleet’. Deze formule bestaat uit 5 vormen van magnesium, namelijk: magnesium citraat, magnesium taurinaat, magnesium malaat, magnesium glycinaat en magnesium aspartaat. Deze magnesium multi wordt zeer goed opgenomen in het lichaam.

Zee Magnesium
Dit is een 100% natuurlijke zee-magnesium dat bestaat uit de hydroxide vorm. Deze vorm werkt, net zoals magnesiumoxide, op de darmflora en kan een laxerend effect hebben. Mensen met een gevoelige spijsvertering kiezen beter een andere vorm. Zee Magnesium is een magnesiumrijk, multi-mineralen complex dat uitstekend door het lichaam wordt opgenomen.

Afbeelding:
Vitaminesperpost


Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.