Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is natuurlijk daglicht in huis

Het plaatsen van een lichtstraat: weinig werk voor veel comfort

In de winter zien veel mensen te weinig daglicht. De beste en goedkoopste oplossing daarvoor is de buitenlucht. Het is vrijwel altijd gezonder om regelmatig de buitenlucht op te zoeken dan te lang binnen te blijven zitten. Bovendien zorgt verse zuurstof ervoor dat ons lichaam wordt gezuiverd. Wat ook helpt: voldoende daglicht in uw woning. Is het in uw huis op sommige plekken te donker? Denk dan eens aan het plaatsen van een lichtstraat in het platte dak.

Daglicht heeft een sterk effect op hoe wij ons voelen. Het is een belangrijke stimulator van vitaliteit en productiviteit. Een nazomer met veel zonuren voelt heerlijk en geeft energie. Een donkere winterdag voelt soms somber en kost energie. Luxlight ontwikkelt grootformaat aluminium lichtstraten met een lichtoppervlak tot ruim 12 m2. Dit zijn de grootste platdakramen die u op dit moment in Nederland kunt kopen.

Kristalhelder glas

Vanzelfsprekend is dat lichtoppervlak van ruim 12 m2 belangrijk voor de mate van daglichttoetreding. Maar ook de toepassing van een uniek soort helder glas in plaats van standaard glas, vergroot de hoeveelheid binnenvallend daglicht. Het kristalheldere glas dat Luxlight gebruikt heeft geen zonwerende coating, waardoor u veel meer daglicht binnen krijgt. Bovendien is dit licht 100% natuurlijk en kleurecht.

Een teveel aan zonlicht kunt u tegengaan door aan de buitenkant van de lichtstraat zonwering te plaatsen in de vorm van een elektrisch zonnescreen.

Standaard of op maat gemaakt

Lichtstraten van Luxlight zijn naadloos in te passen in zowel nieuw te bouwen woningen en gebouwen, alsook in verbouwingen en renovaties van bestaande woonhuizen. Het assortiment standaard platdakramen is beschikbaar in drie modellen: een vrijstaand lessenaarsdak, een lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur en een zadeldak.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een lichtstraat met een afwijkende maatvoering of kleurstelling op maat te laten maken. Alle platdakramen worden gratis geleverd en gemonteerd door een team van eigen monteurs. U krijgt standaard 10 jaar garantie.

Gemak voor uw aannemer

Luxlight levert haar standaardoplossingen direct uit voorraad. Daarbij wordt bij de levering en montage altijd goed gekeken naar de planning van de bouwprofessional die deze klus voor u uitvoert in het platte dak. Volgens afspraak wordt u lichtstraat op de bouwplaats geleverd en door eigen specialisten gemonteerd.

Bij de levering is geen kraan of ander groot materieel nodig. Hierdoor zijn de producten van Luxlight zeer geschikt voor toepassing bij de uitbouw van woningen, bouwlocaties in woonwijken en in binnenstedelijke vernieuwingsprojecten.

Afbeelding:
LuxLight


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.