Wat betekent LEZ?

LEZ betekent Lage EmissieZone

In ons land zijn oude en vervuilende auto’s steeds minder welkom. De grote steden veranderen langzamerhand in lage-emissiezones (LEZ), waardoor het niet meer toegestaan is om er nog met een oude auto te rijden. We zien daarom nu al dat Vlamingen massaal overstappen op duurzamere en elektrische wagens. Daardoor zijn de ‘vuile’ auto’s straks niets meer waard. Maar wat moet je dan, als je in het bezit bent van zo’n auto? Vandaag laten we je een unieke kans zien: een oude fossiele-brandstofauto verkopen voor export.

Lage-emissiezones in de grote steden

Op dit moment vinden we enkel in Antwerpen en Brussel nog een LEZ, maar binnen twee jaar zullen ook Gent, Mechelen en Willebroek deze wetgeving gaan toepassen. Daarna volgen waarschijnlijk alle steden.
Het gaat hierbij om de Euronorm. Hoe lager de Euronorm van je auto, hoe vervuilender die is en hoe minder welkom die is. Op dit moment mogen dieselauto’s van voor 2005 en zonder roetfilter de LEZ-zone al niet meer binnen. Vanaf 2020 worden deze regels echter strenger, en zullen ook nieuwere auto’s en de vuilere benzinemodellen worden geweerd.

De waarde van een oude auto

Een unieke kans om nog iets te verdienen aan je auto

Hoewel deze auto’s in België binnenkort niets meer waard zijn, worden ze in bijvoorbeeld Oost-Europa nog wel op waarde geschat. Daar gelden nu bovendien nog wat soepelere emissienormen dan hier. Men betaalt er daardoor nog altijd goede prijzen voor tweedehands benzine- en dieselwagens.
Dit is echter aan het veranderen. Polen heeft recentelijk eenzelfde soort systeem ingevoerde en maken ook andere landen groene plannen voor de toekomst. Daarom is dit het perfecte moment om nog een goed bedrag te krijgen voor je ietwat vervuilende auto.

Wie koopt oude auto’s?

Om nu direct je oude auto te verkopen ga je simpelweg naar deze auto inkoop pagina van East European Provider. Als geen ander kan dit bedrijf oude voertuigen met of zonder problemen de waarde geven die zij verdienen. Je kunt direct achter de huidige waarde van jouw auto komen door hem gratis en vrijblijvend te laten taxeren. Doe het snel, want je auto is nu nog veel geld waard!Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.