Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is snijden met een laser

Met behulp van een laserstraal materialen snijden noemen we lasersnijden. Deze techniek wordt vooral toegepast om metalen te snijden. Een krachtige laserstraal snijdt moeiteloos door plaatwerk van staal, rvs, aluminium, koper en messing. Het laserlicht zorgt voor een fijne snede met vrijwel geen braam. Hierdoor is er geen nabewerking nodig.
Voordelen van deze vorm van metaalbewerking zijn onder andere de productiesnelheid en de nauwkeurigheid. Met een lasersnijmachine kan in hoog tempo plaatmateriaal gesneden worden. Daarnaast is lasersnijden uitermate geschikt om producten te snijden die om een hoge vorm- en maatnauwkeurigheid vragen.

Lasersnijmachines worden geautomatiseerd aangestuurd. Tekenprogramma’s zetten tekeningen om in maakbare 2D of 3D files. Dit verkort de doorlooptijd en verhoogt de flexibiliteit.
Naast plaatwerk is lasersnijden van buizen ook mogelijk. Een buislasermachine snijdt razendsnel buizen, kokers en profielen met verschillende diktes. Door de constante maatvoering kunnen producten probleemloos worden uitgevoerd met verschillende verbindingen.
Lasersnijden en buislasersnijden bieden vele mogelijkheden met een perfect eindresultaat. Het is kostenvriendelijk en bespaart tijd. Deze voordelen zijn dusdanig interessant, dat constructeurs en engineers tegenwoordig serieus rekening houden met deze innovatieve techniek.

Afbeelding:
Kinkelder Metal


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.