Wat is een kredietrapport?

Een kredietrapport is een rapport over kredietwaardigheid

Veel bedrijven controleren, voordat ze een zakelijke relatie aangaan, de nieuwe klant op zijn kredietwaardigheid. Dit doe je door het opvragen van een kredietrapport. Wat is een kredietrapport? Welke gegevens staan daar in en wat zegt dat?

Een kredietrapport wordt gebruikt om de kredietwaardigheid van een bedrijf te controleren. Er zijn in Nederland maar een paar kredietinformatieleveranciers. De meest bekende zijn: Graydon, Dun and Bradstreet en Creditsafe. Zij maken tegen betaling een rapport op over de kredietwaardigheid va neen bedrijf of instelling.
Voor het opmaken van een kredietrapport wordt er gekeken naar jaarrekeningen, betalingsgedrag, liquiditeit, verdachte voorvallen in het verleden en zelfs naar verwante ondernemingen. Deze gegevens geven een beeld van de financiële bedrijfsvoering van het betreffende bedrijf.

Vanuit al deze informatie wordt een kredietrapport opgesteld. Dit is een eenvoudige weergave van de realiteit, zodat het een goede indruk geeft van het bedrijf. In dit rapport wordt een kredietlimiet afgegeven. Een kredietlimiet is een geschat bedrag. De kredietinformatieleverancier verwacht dat uw nieuwe klant betalingsverplichtingen tot deze limiet kan voldoen.
Een voorbeeld: de kredietlimiet is € 100.000,- en u gaat zaken doen met dit bedrijf voor een bedrag van € 40.000,- . U mag aannemen dat dit verantwoord zaken doen is. Zijn de bedragen omgekeerd? Dan is het uiteraard af te raden zoveel risico te lopen en passende maatregelen te treffen.

Kortom: aan de hand van een kredietrapport kun de ondernemer een inschatting maken van de kredietwaardigheid en betrouwbaarheid van de zakenpartners. Bestel eenvoudig een kredietrapport voor slechts € 4,95 per stuk. Dit kan online op Kredietrapportaanvragen.nl.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.