Wat betekent Kopi Loewak?

Kopi Loewak is een koffiesoort

Kopi Loewak is een van ’s werelds meest exclusieve en duurste koffie. De prijs van deze koffie is zo hoog door de ongebruikelijke productiemethode. De koffiebonen waarmee deze koffie wordt gemaakt zijn eerst opgegeten en gedeeltelijk verteerd door een loewak (toepasselijk ook wel koffiera genoemd). De bonen worden dan weer verzameld uit de uitwerpselen. Ja, het klinkt nogal vies, maar maak je geen zorgen, de buitenste laag van de koffieboon wordt tijdens de verwerking verwijderd en de resterende bonen worden volledig gereinigd voordat ze worden geroosterd.

Eigenlijk is Kopi Loewak dus geen soort koffiesoort, maar eerder een productiemethode. Daarom kan de smaak aanzienlijk variƫren, afhankelijk van de herkomst van de bonen en het brandproces. Over het algemeen smaakt Kopi Luwak niet merkbaar bitter en is intens aromatisch. Het heeft een complex smaakprofiel dat soepel, aards en zoet is soms met een vleugje chocolade.

Let wel op, helaas worden vanwege de populariteit van Kopi Loewak de loewakken soms in deplorabele omstandigheden gehouden. Naast het feit dat het inhumaan is, resulteert dit in inferieure koffie omdat het loewak-spijsverteringsstelsel is verslechterd door een onevenwichtig dieet. Een deel van de magie van Kopi Loewak komt van de gezonde enzymen uit de loewak. Als het dieet onvoldoende is, zal dit enzymatische proces niet efficiƫnt zijn.Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.