Wat is Kimchi?

Kimchi is een Koreaans gerecht

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat al duizenden jaren bestaat en bestaat uit gefermenteerd kool en groenten. Eigenlijk kun je Kimchi beschouwen als de Koreaanse versie van het bij ons bekende zuurkool. Je maakt het door kool (en andere groenten) te mengen met zout, chili en knoflook en dit lange tijd te laten staan zodat het gaat fermenteren. Veel Koreanen zijn trots op het gerecht en eten het bijna bij alle maaltijden. Elke regio heeft zijn eigen unieke smaak en ingrediënten en eet het op een andere manier: de een doet het in een stoofpot, de ander bij de soep, als pannenkoek, pizza of bij de salade. Vanuit de oudheid was kimchi enkel gezouten groenten, maar later begon men steeds meer en andere specerijen toe te voegen waardoor er verschillende soorten kimchi onstonden: varierend in kleur en smaak. Van oorsprong was het ook vooral bedoeld om de winter mee door te komen (je kunt het lang bewaren), maar inmiddels is dit dus niet meer het geval. In Europa wordt ook steeds vaker kimchi gegeten omdat het heel gezond is en de meeste mensen het lekker vinden. Kimchi bevat niet zo veel calorieën, zit vol met vezels, vitaminen, ijzer en (goede) melkzuurbacteriën.

Afbeelding:
cegoh / Pixabay


Tags: , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.