Wat is keramisch parket?

Keramisch parket zijn tegels met houtlook

Wil je een huiskamervloer met de warme uitstraling van natuurlijk hout, maar zonder het tijdrovende onderhoud van een parketvloer? Kies dan voor keramisch parket; keramische tegels met een houtlook.

Als je bij keramische vloeren alleen kunt denken aan de glimmende rood-bruine plavuizen zoals die vooral in de jaren 70 erg populair waren, dan zul je verbaast zijn over de enorme variatie en mogelijkheden die er vandaag de dag beschikbaar zijn. Zo zijn er heel fraaie tegels in betonlook, ook wel cementlook genoemd, voor een fraaie industriële look in je kamer of marmerlook tegels voor een klassieke uitstraling. En dus ook tegels met een houtlook die niet of nauwelijks is te onderscheiden van echt traditioneel parket of massieve planken.

Wel de uitstraling, maar niet de zorgen; keramisch parket een hele reeks grote voordelen tegenover echt hout. Alleen al op het gebied van onderhoud is het verschil enorm. Zaken als schuren en lakken of regelmatig in de olie dan wel was zetten, is verleden tijd. Maar op basis van hun specifieke eigenschappen hebben keramische tegels nog veel meer pluspunten:

  • De tegels zijn Uv-bestendig en verkleuren dus niet;
  • Ook geschikt voor gebruik in de badkamer en andere natte ruimtes en zelfs buitenshuis;
  • Leverbaar in een groot aantal maten waaronder XXL en vele patronen of motieven;
  • Zeer goed te combineren met zuinige en comfortabele vloerverwarming;
  • Vorst- en hittebestendig (-50 °C tot +60 °C).

En ben je een fan van parket in visgraat-motief? Ook geen probleem! Keramische tegels kunnen ook heel goed in dit klassiek legpatroon worden geplaatst, waarbij de tegelpanelen haaks op elkaar staan. Niet van echt te onderscheiden.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.